Annons

Annons

Annons

Ishockey: JVM

Storseger för Juniorkronorna i JVM-genrepet

Sverige utklassade Österrike med 7–0 i den sista matchen inför JVM i ishockey, som startar på annandagen i Kanada.

Text

Juniorkronorna krossade Österrike i natt. Arkivbild.

Annons

Sverige tog ledningen efter endast 25 sekunder efter nattens nedsläpp i Red Deer i Kanada. Det var nya toppkedjan med Alexander Holtz, William Eklund och Oskar Olausson som fick det att stämma direkt.

– Jag gillar vår förstakedja. De skapade mycket men gjorde inte mål på allt och jag gillade vad jag såg. Alex har spelat tre JVM och har massor av erfarenhet och han har alltid ett leende på läpparna. William och Alex har spelat ihop tidigare och Olausson passar bra in där med sin skridskoåkning och sitt skott, säger förbundskaptenen Tomas Montén till hockeynews.se.

Annons

Annons

Efter att ha gått till periodvila med 2–0 i ryggen tryckte juniorkronorna in hela fyra mål i den andra perioden, som de vann med 23–1 i skott, skriver laget på Twitter.

I sista perioden punkterades matchen med Sveriges sjunde mål.

Juniorkronorna vann totalt skottstatistiken med 50–7 och de svenska målskyttarna blev Oskar Olausson, Albert Sjöberg, Alexander Holtz, Daniel Torgersson, Victor Sjöholm, Theodor Niederbach, Fabian Lysell.

– Vi gör en bra match. Powerplay var bra i början och Alex hade ett skott i ribban innan han fick göra målet på sitt direktskott. Andra enheten hade bra chanser också. I tredje blir det att vi håller i pucken lite för länge, sammanfattar Tomas Montén.

Nu kan Juniorkronorna börja blicka fram mot annandagen när JVM-premiären spelas och Ryssland står för motståndet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan