Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Privata vaccinatörer kan ge dos 3 på tolv skånska orter

Från mitten av januari kommer alla över 18 år att kunna ta sin tredje vaccindos på tolv skånska orter. Region Skånes upphandling är nu klar, och det är tre aktörer som får uppdraget.

Tre privata aktörer får uppdrag att ge dos 3, när större grupper skåningar passerar tidsgränsen på sex månader under 2022.

Bild: TT

Annons

Vaccinmottagningarna kommer att sättas upp i Malmö, Arlöv, Ängelholm, Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Löddeköpinge, Kävlinge, Simrishamn, Ystad, Lund och Trelleborg.

Hittills är det vårdcentralerna, och i vissa städer särskilda sjukhusmottagningar, som gett påfyllnadsdoser. Men nu får Macc people, Vaccina och Vaccinova uppdraget att sätta upp större vaccincentraler för de åldersgrupper som stegvis uppnår tidsgränsen på sex månader sedan dos två.

Annons

Annons

Villkoren har varit att det ska gå att boka tider även på kvällar och helger, och på flera ställen kommer det att finnas möjlighet till drop-in.

”Våra vårdcentraler och sjukhus har haft en mycket utmanande period där de vaccinerat flera olika grupper. Det har varit ett hårt arbete och där de har vädjat om stöd, och nu säkerställer vi att våra vårdenheter får rätt stöd” kommenterar regionrådet Gilbert Tribo (L) i pressmeddelande.

Ett annat villkor i upphandlingen har varit att de privata aktörerna ska registrera sina vaccinstick i Region Skånes journalsystem, så att regionen snabbt får en överblick över vaccintäckningen.

Under tidigare vaccinering har de privata aktörerna rapporterat in till nationella vaccinregister, och det ledde till eftersläpning av information till Region Skåne.

Bokningen till de privata vaccinationsmottagningarna ska gå att göra via 1177.se och den gemensamma bokningssidan som finns för hela Region Skåne.

Där har man tagit lärdom av det kaos som uppstod i våras, då varje privat aktör hade sitt eget bokningssystem.

För dem som bor längre ifrån större orter är det fortfarande möjligt att boka dos 3 på en vårdcentral.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy