Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

opinion

Aktuella frågor
”Omvärdera nyttan av karensavdraget.”

Det är varken lämpligt, eller ens möjligt, att kontrollera varje medarbetares arbete genom ett tidsmått, skriver Anna Schönfelder.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Den som kan arbeta hemifrån kan idag slippa karensavdraget om hen är småkrasslig, skriver Anna Schönfelder.

Bild: Isabell Höjman/TT

Annons

När pandemin tog fart infördes åtgärder för att hindra smittspridningen, bland annat möjligheten att få ersättning från Försäkringskassan för ett karensavdrag i samband med sjukfrånvaro. Det kompenserar till viss del för det avdrag på lönen som görs första sjukdagen, den tidigare karensdagen.

Men kanske bör inte karensavdraget alls införas igen. Dagens arbetsmarknad handlar inte om att befinna sig på en viss plats, utföra uppgifter under överinseende av en chef, stämpla ut och gå hem. Visst förekommer det fortfarande, men blir allt ovanligare. Nu är istället ledarskap att vägleda och lita till människors kompetens och förmåga. Det är varken lämpligt, eller ens möjligt, att kontrollera varje medarbetares arbete genom ett tidsmått.

Annons

Annons

Pandemin har medfört en revolution när det kommer till hemarbete. För dem som haft möjlighet att arbeta hemifrån har det inneburit ökad flexibilitet och ansvar. Hemarbete är inte alltid positivt, men det har medfört en ny syn på arbetsplatsen. Att lösa arbetsuppgifterna har blivit viktigare än var de utförs.

Den som kan arbeta hemifrån kan idag slippa karensavdraget om hen är småkrasslig, medan den som till exempel arbetar i vård och omsorg inte har samma möjlighet. Det kan leda till ökade klyftor i arbetslivet.

Invändningarna mot att slopa karensavdraget är oro för överutnyttjande och att sjuklönekostnaderna för arbetsgivare ökar.

Oron för överutnyttjande speglar ett föråldrat synsätt på arbete. De organisationer som lyckas bäst i dagens moderna arbetsliv är de där ledningen visar tillit till sina medarbetare.

Ökade sjuklönekostnader kan lösas genom att sjuklöneperioden för arbetsgivare kortas ner från nuvarande 14 dagar, eller minskas för mindre arbetsgivare. Det går också att se över det ekonomiska stödet för höga sjuklönekostnader.

En arbetsmiljö som bygger på tillit och förtroende skapar ökad trivsel och ger i längden högre produktivitet. Det är dags att omvärdera nyttan av karensavdraget.

SKRIBENTEN

Anna Schönfelder, HR-expert på företaget Simployer och författare till böcker om sjukfrånvaro och rehabilitering.

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy