Annons

Annons

Annons

Annons

Väder

Väderprognos: Risk för ishalka och blötsnö

Planerar du utflykt till helgen? Då är söndagen det bästa alternativet. I övrigt bjuder veckoslutet på blötsnö – och risk för ishalka.

Text: 

Ta det försiktigt på vägarna i helgen.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Ter sig det nya året grått, fuktigt och ambivalent kring vilken sida av nollan den ska hålla sig på? Då lär helgens väder inte överraska nämnvärt – men det finns faktiskt chans för sol på söndag.

Efter en synnerligen solig och krispig trettondedag jul, återvänder det skånska vädret till regn och rusk under fredagen. Det finns även risk för blötsnö.

– Vi har ett nederbördsområde som berör västra delarna i Skåne. Förekomst av regn som kan gå över till blötsnö under eftermiddagen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Annons

Annons

Nederbördsområdet spås sedan dra bort under fredagskvällen. Temperaturen som under fredagen tagit sig några plusgrader ovanför nollan, väntas sjunka igen vid 17-tiden.

– Då kan det bli risk för ishalka, säger Alexandra Ohlsson.

Lördagens väder blir molnigt, men med chans för en solglimt under förmiddagen. Dock återvänder nederbörden under dagen.

– Placeringen på nederbördsområdet är osäker, men det kommer regn och blötsnö norr om Malmö. Kanske att det finns lite luckor i molntäcket, säger Alexandra Ohlsson.

Temperaturen ifråga ligger under lördagen runt någon plusgrad. Under förmiddagen kan vädret upplevas lite blåsigt, något som ökar under förmiddagen. Under eftermiddagen blir det friska vindbyar och som håller i sig under söndagen.

Söndagens väder blir helgens bästa, som bjuder på störst solchans.

– Den varierande molnigheten ger chanser för lite sol på sina håll. Det ligger tätare moln över Danmark som kan hota dessa solchanser i Malmö.

Temperaturen hamnar mellan 0-2 plusgrader.

– Söndagen kan kännas som en skön vinterdag, säger Alexandra Ohlsson.

Är du sugen på en skogsutflykt så är alltså söndagen ditt bästa alternativ. Dock ska man se upp med halkan under tidig söndagsmorgon, då natten lördag till söndag har sjunkit i temperatur.

Annons

Annons

Till toppen av sidan