Annons

Annons

Annons

Annons

Väder

Solen tittar fram – och det blir rejält blåsigt

Ett omfattande lågtryck över Atlanten får stort inflytande över vädret de kommande dagarna. I norra Sverige varnar man för snökaos, men här i Skåne får vi istället milt och en del sol.

Text: 

Annons

Onsdagen fortsätter som den började, med mulet och på sina håll en del dis eller dimma.

– I dag blir det till att börja med en till tre plusgrader, men framåt eftermiddagen kan det nå upp till fem grader, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

De kommande dagarna kommer att bli blåsiga. På onsdagens eftermiddag väntas friska vindar från väst. Under torsdagen ökar det till hård vind i byarna och vinden vrider upp mot väst till nordväst. Fredagen blir riktigt blåsig med mycket hård vind i byarna.

Annons

Annons

– Vinden kan nå upp till 21 meter per sekund på fredag, men det är alltså i byarna och inte medelvinden, säger Emma Härenstam.

Vädret under torsdagen börjar som på onsdagen, med moln och dimma här och där. Under morgontimmarna lättar dimman och diset.

– Fram på dagen kan man vänta sig klart till halvklart väder med goda solchanser, säger Emma Härenstam.

Efter en mulen torsdagkväll och natt klarnar det åter och blir mestadels klart på fredagen.

– Det blir utrymme för en del sol, säger Emma Härenstam.

Temperaturerna under de kommande dagarna är milda för årstiden. Under torsdagen och fredagen hamnar de mellan fem och åtta grader på dagarna. Sedan blir det kallare på fredag kväll och eventuellt minusgrader natten mot lördag. Lördagen bjuder på ett par plusgrader.

Annons

Annons

Till toppen av sidan