Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Danskar ska få fjärde vaccindos

Danmarks hälsominister Magnus Heunicke. Arkivbild.

Annons

Danmark ska börja ge en fjärde vaccindos mot covid-19 till särskilt sårbara grupper, enligt hälsominister Magnus Heunicke och Sundhedsstyrelsen.

Hittills har endast en mycket liten grupp danskar, inklusive ett antal artritpatienter, erbjudits en fjärde dos i ett försök att stärka deras försvagade immunförsvar mot coronaviruset. Men i slutet av veckan och i början av nästa vecka kommer fler att erbjudas att vaccinera sig med en fjärde dos.

Annons

Annons

Danskarna som ska erbjudas en fjärde dos består av cancerpatienter, patienter med immunterapi och personer med immunsjukdom. Gruppen var bland de första som erbjöds en tredje dos.

– De är väl skyddade av den tredje dosen som de fick på hösten och förvintern. Men ser vi något som får oss att tro att vi borde agera, då gör vi det, säger Sundhedsstyrelsens generaldirektör Søren Brostrøm.

Danmark överväger att erbjuda en fjärde dos även till boende på äldreboenden och de allra äldsta.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy