Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Nytt smittorekord i Norge – men färre inlagda

11 825 fall av konstaterad covid-smitta är nytt dygnsrekord i Norge. Det är 3 440 fler fall än samma dag i förra veckan, skriver nyhetsbyrån NTB.

Kö för tredje dosen covid-vaccin i Oslo.

Annons

Siffrorna är preliminära och innehåller många fallgropar, till exempel hur effektiv testningen är. Men trenden är ändå tydlig – antalet smittade rusar till nivåer som aldrig tidigare skådats under pandemin.

Samtidigt syns samma tendenser som i andra länder omikronvarianten dragit fram på senare tid, när trycket på sjukvården inte verkar öka i samma takt som smittan. På onsdagen hade Norge 264 inlagda covidpatienter, 13 färre än i tisdags.

Annons

Annons

80 av patienterna får intensivvård, varav 61 ligger i respirator. Det är 5 respektive 3 färre än dagen innan, enligt Helsedirektoratets översikt.

Norge har klarat sig väldigt lindrigt i pandemin jämfört med Sverige och många länder i Europa. Norge har hittills drygt 25 dödsfall per 100 000 invånare, medan Sverige ligger på 150 per 100 000, enligt sajten Statistas sammanställning.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy