Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll: Malmö FF

Nye MFF-tränaren höjer ribban: ”Skandinaviens mest vältränade lag”

MFF kickade igång försäsongen med ett lättare fotbollspass på konstgräset vid Stadion. Det blir betydligt tuffare framöver.

– Vi ska vara Skandinaviens mest vältränade lag, deklarerar nye huvudtränaren Milos Milojevic.

Text: 

Milos Milojevic trivs i sin nya himmelsblå fotbollsmiljö. ”Det viktigaste är att de är hungriga och det känner jag att de är”, säger han.

Bild: Mathilda Ahlberg

Annons

Den 38-årige serben har ett rykte om sig att prioritera stenhård fysträning från tiden i Mjällby. Det är inget han förnekar när han möter media för första gången sedan presentationen som ny huvudtränare i Malmö FF för en vecka sedan. Samtidigt betonar han att det inte får bli för mycket fokus på löpande utan boll.

– Det är kanske tio procent av hela paketet och inte det som är viktigast. Om vi kan göra allt med boll så ska vi göra allt med boll. Det är min plan, säger Milos Milojevic.

– Det som vi gör nu blir ett fundament för hela säsongen. Träning två gånger per dag är tufft. När du sedan kör igång säsongen med två matcher i veckan så finns det inte mycket tid över till fitness, fortsätter han.

Annons

När du sedan kör igång säsongen med två matcher i veckan så finns det inte mycket tid över till fitness.

Annons

Fystesterna häromdagen gav de svar han trodde och hoppades på.

– Jag är jättenöjd. Det är kanske två-tre spelare som behöver lite finjustering. Nu handlar det om att hålla den nivån och sedan är min ambition att vi ska bli det mest vältränade laget i Skandinavien och inte bara i Sverige. Vi måste bli starkare och taktiskt disciplinerade för att fysiskt matcha lagen ute i Europa i nittio minuter.

Inbäddat innehåll

Fotbollsmässigt kommer han till en stark trupp som vunnit två raka SM-guld.

– Det viktigaste är att de är hungriga och det känner jag att de är. Det finns en bra intensitet på träningarna och en bra atmosfär som gör att jag tror att vi kan vinna serien igen, säger Milos Milojevic.

Sedan kommer det såklart att hända saker med spelartruppen som just nu är överdimensionerad på grund av alla utlånade spelare som återvänt.

Milos Milojevic räknar med att mycket faller på plats i samband med träningslägret i Spanien i början av februari, där MFF bland annat ska spela dubbla matcher mot ryska Krasnodar under samma dag.

– Det bästa är att jag har många bra spelare och jag tycker det är en bra numerär för försäsongen.

Det är en dynamisk fotboll vi ska spela, det är ett fundament som klubben har.

Annons

Annons

I Hammarby matchade Milojevic laget i en 3-4-3-formation. I MFF tänker han inleda med att hålla fast vid företrädaren Jon Dahl Tomassons 4-3-3 som kan bli 4-2-3-1 och sedan kanske även implementera 3-4-3.

Milos Milojevic manade på sina spelare på MFF-träningen.

Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

– De bästa lagen i världen är flexibla beroende på hur de tänker spela i enskilda matcher och vilka de ska möta. Men grundprincipen ska allt vara densamma, säger Milos Milojevic och fortsätter:

– Vi vill pressa och vi vill spela med hög intensitet, vi vill göra många mål och ha ett stort bollinnehav. Det är en dynamisk fotboll vi ska spela, det är ett fundament som klubben har.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan