Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Plan B skjuter på premiär – så drabbas Malmös scener av restriktionerna

Konserterna i Malmö med Per Gessle, Miriam Bryant och Moonica Mac flyttas till senare datum. Plan B skjuter fram sin säsongspremiär. Sydsvenskan har kartlagt hur de nya restriktionerna drabbar Malmös kulturevenemang – scen för scen.

Babel är en av klubbarna som nu tvingas ställa in en lång rad konserter. Men svenska Solen hann åtminstone spela precis innan jul.

Bild: Patrick Persson

Annons

Moriskan

Nöjesarrangören i Folkets park är under stor förändring, vilket Dygnet Runt rapporterat här. Men inplanerade evenemang under våren är tänkta att genomföras, men kommer att flyttas fram eller i vissa fall ställas in. Konserten med Fricky är helt inställd, medan spelningen med norrländske Hurula blir av den 19 mars. Malmöbandet Faela är flyttat till den 20 maj och komikern Josefin Johanssons "Den stora kärleken" till 17 maj. Augustine spelar istället den 1 april. Danskvällen Swinging Wednesdays på onsdagar och alla nattklubbar ställs in tills vidare.

Slagthuset

På torsdagsmorgonen kom beskedet att den tidigare inställda Per Gessle-turnén kommer att återupptas senare i vår. Konserten på Slagthuset ska nu bli av den 4 maj. Dessutom tillkommer ett datum i Helsingborgs konserthus den 6 maj.

Annons

Annons

Redan tidigare har det meddelats att Slagthuset flyttar sin rockmusikal om 80-talsbandet Noice till hösten 2022 med premiär 7 oktober. Och att konserterna med Sabaton, Jill Johnson och Peter & Bruno flyttas fram. Sabaton kommer den 10 april och Peter & Bruno den 28 maj. för Jill Johnson är datumet inte klart. Hyllningskonserten ”The Magic of Michael Jackson” den 6 februari är dock helt inställd.

Malmö Live konserthus

Kan genomföra en stor del av sitt program då de kan ta in 500 besökare i stora konsertsalen, även med avståndsrestriktioner. Däremot finns det en del konserter där arrangörer hyrt in sig på Malmö Live som kommer att flyttas. Det gäller konserter med Miriam Bryant (nytt datum 24 april), Yann Tiersen (nytt datum 12 september), Jesper Rönndahl (nytt datum 27 april). Andra evenemang har ställts in helt, exempelvis Dream Music, John Henrik Fjällgren och The Bootleg Beatles.

Palladium

De nya restriktionerna innebär att Palladium kan släppa in cirka 180 besökare i sin stora salong, jämfört med 500 i vanliga fall. Det innebär att vissa, som till exempel köpt biljett till Sofia Karlsson-konserten den 28 januari, kommer bli meddelade att de inte kan komma. Men på det stora hela hoppas Palladium kunna genomföra stora delar av sitt program.

Konserter som påverkas är Moonica Mac (nytt datum 9 september), Matilda Lloyd (nytt datum 9 juni) och Lloyd Cole (inställt).

Medley

Den nya rockklubben på Södra Promenaden har ställt in sitt ordinarie program för januari och februari. I februariprogrammet fanns konserter med amerikanska Ted Russell Kamp, brasiliansk-danska The Courettes samt Malmöartister som Dipper, Andi Almqvist, Apa State Mental och The Countryside of Harmonica Sam. Däremot testar de nu att göra mindre akustiska konserter för en sittande publik den 28–29 januari.

Annons

Annons

Kulturbolaget

Rockklubben på Bergsgatan väljer att ställa in sitt program den kommande månaden. Förra veckan stod det klart att Bob Hunds årliga vecka 48-konsert som redan flyttats till att bli en vecka 6-spelning nu flyttas till den 12 maj och blir därmed en vecka 19-konsert. Konserten med Mustasch är flyttad till 29 april och At the Gates den 8 april. Spelningarna med Alex Runo och Queen Extravaganza ska också flyttas fram.

Malmö arena

Den stora "Jesus Christ Superstar"-föreställningen med Ola Salo och Peter Jöback i februari flyttas. Den 17–20 februari skulle föreställningen ha satts upp på Malmö arena, men nu blir det nya datumen den 26–29 maj.

Melodifestivalen-turnén som skulle ha landat på Malmö arena den 4-5 februari har ställts in.

Inkonst

Kulturhuset på Bergsgatan väljer att flytta fram en stor del av programmet, men kommer också att fortsätta arrangera en hel del mindre evenemang. Improvisationsföreställningen med Dilan och Moa den 5 februari ställs in och likaså Amfis "Moral enligt Medea” av Athena Farrokhzad och det kanadensiska gästspelet ”Make Banana Cry” med Andrew Tay och Stephen Thompson. Teater Tropos ”Ken Akter – sån jävla otur!” flyttas till den 21 maj. Däremot ska danska Danseateliers ”Triptykon 2” genomföras den 27–28 januari. Konstutställningen med Kim Demåne med start den 20 januari blir av, men däremot har musikjournalisten Fredrik Strages besök flyttats från den 2 februari till den 13 april.

Folk å Rock

Musikscenen vid Lilla torg meddelade på torsdagen att de ställer in hela sitt musikprogram för januari och februari. Det innebär att bland annat konserterna med amerikanska Israel Nash (2/2), Cicci Landén/Richard Lindgren (4/2), Yvette Eklund Band (12/2), amerikanska The Handsome Family (15/2), amerikanska JP Harris Dreadful Wind & Rain (24/2) och brittiska Dr Feelgood (25/2) inte blir av. Om konserterna kommer att ställas in helt eller flyttas till ett senare datum kan de ännu inte ge besked om.

Annons

Annons

The Handsome Family-konserten skulle från början ha ägt rum i april 2020, men flyttades till februari 2021 och sedan till februari 2022.

Babel

Babel på Spångatan kommer att ställa in eller flytta sina musikarrangemang under januari och februari. Däremot kommer dokumentärfilmsklubben Doc Lounge att köra på som tänkt, men med avståndsrestriktioner och premiär den 1 februari. Evenemang som påverkas är ståuppklubben Oslipat med Jonatan Unge (nytt datum 18 maj), Alba August (nytt datum 2 april), livepodden ”Män i grupp” (nytt datum 22 april), Johan Airijoki & Malmfältens rockklubb (nytt datum 2 juni), Duncan Laurence (nytt datum 14 oktober) och Makthaverskan (nytt datum 15 april). Däremot kommer spelningarna med Mattias Alkberg och Alice Boman att ställas in helt.

Alba Augusts konsert på Babel flyttas.

Bild: Anders Wiklund

Plan B

Rockklubben på Norra Grängesbergsgatan tvingas skjuta på sin säsongsöppning till den 9 februari. Egentligen hade de tänkt öppna igen efter långt jul- och renoveringsuppehåll den 28 januari, men då flera i personalen fått covid samtidigt har de valt att skjuta på premiären. Tre konserter har flyttats till bestämda datum: Mogwai den 1 maj, Yard Act den 5 juni och Night Beats den 2 oktober. Amerikanska Lala Lala har ställt in helt och i övriga fall försöker man hitta nya datum.

Nöjesteatern

Filmen om skånske rockikonen Kal P Dals liv skulle först ha haft premiär på Nöjesteatern 2020. Pandemin gjorde att det blev september 2021. Sen blev det januari 2022. Nu har filmmakarna tvingats skjuta upp premiären ännu en gång. Denna gång är det den 27 augusti 2022 som gäller.

Annons

Hyllningskonserten till Bee Gees den 2 mars och ryska nationalbalettens besök 11 mars flyttas till nästa år.

Men Nöjesteatern planerar däremot att genomföra Scalarevyns gästspel den 27 januari till 6 februari. Det blir elva föreställningar med begränsad publik: cirka 200. På scen: Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg, Johan Ulveson med flera. Och den 26 februari har de premiär på musikalen "Pippi kommer till stan" i regi av Cornelius Löfmark.

Annons

Victoriateatern

Victoriateatern har beslutat sig för att stänga helt under januari och februari. En del konserter är helt inställda och biljetterna återbetalas: Hederos Hellberg, Tjango!, Chip Taylor, Paolo Russo Trio och Helena Josefsson. De andra sexton konserterna fram till den 26 februari ska man försöka flytta till ett senare datum. Läs mer här.

Jill Johnsons konsert på Slagthuset flyttas.

Bild: Stina Stjernkvist / TT

Grand Malmö

På liveklubben på Monbijougatan har konsertprogrammet för januari och februari helt rensats. Kvar finns enbart ett antal jazzjams och quizkvällar. Konserten med Katthem och Spader Kung den 12 februari blir inte av exempelvis.

Malmö stadsteater

Stadsteatern planerar att genomföra sina föreställningar, men för en mindre publik med vaccinationsbevis. Den 15 januari är det premiär på ”Gasljus” på Stadt Hamburg där alla föreställningar redan är utsålda. Alla som har biljetter till föreställningar fram till den 9 februari kommer att bli kontaktade av Malmö stadsteater.

Annons

Malmö opera

Operahuset drabbas inte lika hårt av de nya restriktionerna. De hade redan beslutat att gå ner till en maxpublik på 500 besökare och de kan man nu sprida ut i den stora salongen för att ge alla tillräckligt avstånd mellan varandra. ”Sound of Music” kan alltså fortsätta visas och ”Barberaren i Sevilla” är tänkt att ha premiär den 12 februari.

Däremot kommer Julius Productions konsert "Les Misérables" med Cinema Festival Symphonics och West End-sångare den 27 februari att flyttas till nytt datum 2023.

Skånes dansteater

Malmös stora danskompani tvingades ställa in sina sista föreställningar av ”Out of the blue” på Malmöoperan på grund av omfattande covidsmitta i ensemblen. Även nästa programpunkt på Skånes dansteater ställs in, men det är ett gästspel av Bombina Bombast. Deras ”Local Hero Part 3: The Musical” skulle ha haft premiär den 20 januari, men även där har covid-smitta tvingat dem att tänka om. Istället blir det nu en öppen repetition den 22 januari och sedan premiär senare i år.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy