Annons

Annons

Annons

Nyföretagare i Lund

”Man ska inte vara feg utan våga testa”

För två år sedan öppnade stjärnkocken Daniel Lundström och kocken och konditorn Diana Jurvanen dörrarna till sin nya restaurang Matstudio på Kungsmarken i Lund. Då slog pandemin till. Här berättar de om sina erfarenheter.

Daniel Lundström har arbetat på stjärnrestaurangen Ambiance à Vindåkra i Tygelsjö och som köksmästare på Skissernas där han fick ansvaret för att starta upp köket. Han anställde i sin tur Diana Jurvanen som är kock och konditor. Hon har tidigare arbetat bland annat på Grand hotel och Malmö Live.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

”Vi jobbade båda på Skissernas när vi började prata om att starta något eget tillsammans. Vi har båda familjer med småbarn och då är det tufft att jobba på finkrog med mycket kvälls- och helgtjänstgöring. När erbjudandet om att ta över lunchrestaurangen här på golfklubben på Kungsmarken dök upp sa vi ja.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan