Annons

Annons

Annons

Fotboll: Malmö FF

MFF värvar tjeckiska backen Matej Chalus: ”Kan bidra direkt”

Franz Brorsson och Anel Ahmedhodzic har lämnat. Men nu är ersättare klar för Malmö FF.

Tjeckiens U21-landslagskapten Matej Chalus är klar för MFF.

– I MFF tror vi att han kan bidra till vårt lag direkt men även att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger MFF:s sportchef Andreas Georgson i ett pressmeddelande.

Text: 

Matej Chalus.

Bild: Bildbyrån

Franz Brorsson lämnade MFF i slutet av förra säsongen, Anel Ahmedhodzic gick på lån till franska Bordeaux på transferfönstrets sista dag.

Nu har MFF gjort klart med Matej Chalus, en tjeckisk mittback som fyller 24 år idag.

Annons

Annons

Chalus kommer närmast Slovan Liberec i den tjeckiska högstaligan och har skrivit på ett kontrakt med MFF som sträcker sig till 2025.

– Jag är väldigt glad över att vara här och jag ser fram emot att kämpa för Malmö FF. Jag kommer ihåg när MFF slog ut Sparta Prag i kvalet till Champions League för ett antal år sedan. Vi var många i Tjeckien som fick upp ögonen för klubben då, förklarar Matej Chalus.

Chalus har gjort 50 U-landskamper för Tjeckien och han var lagkapten i U21-landslaget som spelade U21-EM i somras. Nu ser han ser fram mot att spela framför supportrarna på Stadion i Malmö.

– Jag ser mig själv som stark i positionsspelet och som en ledare både på och utanför planen. Jag gillar inte att slå långbollar utan söker alltid fötterna på mina medspelare. Jag hoppas att både jag och Malmö har en framgångsrik tid framför oss. Jag har sett en hel del videoklipp från matcher här i Malmö och stämningen på läktaren är fantastisk. Det ska bli kul att få spela med det stödet i ryggen.

Chalus är fostrad i Sparta Prag, men har spelat i Slavia Prag, Pribram och FC Slovan Liberec som senior. Den 189 cm långe tjeckiske backen har även spelat i Europa League.

– I Matej får vi en kraftfull mittback som vi tror passar väldigt bra in i sättet vi vill spela både med och utan boll. Han är stark i duellspelet och har en fin variation i sitt offensiva spel. I MFF tror vi att han kan bidra till vårt lag direkt men även att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger Anderas Georgson.

Annons

Annons

Chalus ansluter till MFF under lagets träningsläger i Marbella.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan