Buljong är i grunden ett avkok där man dragit smakerna ur råvaror. Gör man det själv hemma används ofta det som blivit över vid matlagningen, som köttben, räkskal, fiskrens eller blast och skal från grönsaker. När buljongen fått koka några timmar har alla smakämnen löst ut sig och koncentrerats i vätskan, och det är bara att sila fram den klara buljongen och använda i exempelvis soppor och såser.
Välj erbjudande

Sydsvenskan +Allt
Läs i 2 månader för bara 9 kr
Därefter 199 kr/månad. Ingen bindningstid. Avsluta när du vill.
Detta ingår i +Allt:
- Alla artiklar
– på sydsvenskan.se, i nyhetsappen och i nyhetsbrev. - Över 40 lokala nyhetssajter och appar
– från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr. - Livesport
– på över 40 lokala nyhetssajter och appar från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr. - DN Digital Bas
– alla artiklar på DN.se och i DN-appen. - Expressen Premium
– alla artiklar på Expressen.se och i Expressen-appen samt e-tidning. - Dessutom
– alla artiklar på teknikensvarld.se, mama.se, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se, halsoliv.se och amelia.se - Samma inlogg överallt
Läs i 2 månader för bara 9 kr
Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Avsluta när du vill.
Detta ingår i Digital:
- Alla artiklar
– på sydsvenskan.se, i nyhetsappen och i nyhetsbrev. - Över 40 lokala nyhetssajter och appar
– från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr. - Livesport
– på över 40 lokala nyhetssajter och appar från Sydsvenskan i söder till Östersunds-Posten i norr. - DN Digital Bas
– alla artiklar på DN.se och i DN-appen. - Expressen Premium
– alla artiklar på Expressen.se och i Expressen-appen samt e-tidning. - Dessutom
– alla artiklar på teknikensvarld.se, mama.se, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se, halsoliv.se och amelia.se - Samma inlogg överallt