Annons

Annons

Annons

Kungafamiljen

Kronprinsessparet dementerar skilsmässorykten

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel dementerar nu på sociala medier rykten om att de skulle vara på väg att skiljas.

– Vi har känt att det är bättre att de får uttala sig i egen person för att få stopp på skvaller och rykten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Text

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till residenset i Malmö under ett besök i Skåne. Arkivbild.

Annons

"Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation", skriver paret i inlägget som publicerats på Facebook och Instagram.

Annons

"Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund".

Annons

Att hovet ger den här typen av kommentarer kring rykten är ovanligt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, till TT.

– Svenska folket vet att allt som skrivs inte stämmer, så vi brukar inte gå ut med dementier, säger hon och fortsätter:

– Det som sticker ut här är att etablerade medier kontaktat hovet gällande olika påståenden och vi har svarat klart och tydligt att det inte stämmer. Etablerade medier har inte publicerat uppgifterna men ändå fortsätter ryktesspridningen.

Margareta Thorgren menar att hon aldrig varit med om en så omfattande ryktesspridning.

– Därför har vi gjort ett undantag och gått ut med en dementi direkt via kronprinsessparet. Vi har känt att det är bättre att de får uttala sig i egen person för att få stopp på skvaller och rykten.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit gifta sedan 2010. De har två barn tillsammans, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan