Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Filmfestivalens stora attraktion – ”världens färggladaste popup-biograf”

En turnerande uppblåsbar biograf kommer till stan. Filmfestivalen Buff är tillbaka och på programmet står 118 filmer från 51 länder. Temat för i år är ”utmaningar” och vill öka intresset för rörlig bild bland barn och unga på flera sätt.

Filmfestivalen Buff kommer att turnera i hela Skåne med en färgglad uppblåsbar biograf. Foto: Buff

Annons

Efter två år av pandemi kommer Buff i år kunna ha en fysisk filmfestival.

Lördagen den 19 mars invigs Malmös barn- och ungdomsfestival och i premiären visas den nya svenska barnfilmen ”Lill-Zlatan och morbror raring”. Till premiärvisningen på Royal i Malmö kommer skådespelare, regissörer och producenter att närvara för att presentera filmen.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Samma lördag kommer filmen ”Jag är Zlatan” visas och allmänheten har även där möjligheten att träffa huvudskådespelarna Dominic Andersson Bajraktati och Granit Rushiti.

Tillsammans med festivalen kommer många filmaktörer från den 19-25 mars att samarbeta och erbjuda sina filmer och tjänster i syfte att få fler barn att få möjligheten att se bra film både i skolan och hemma.

För den yngre publiken kommer det helt nya animerade filmer. Du kan bli först med att se ”Mamma Mu hittar hem” och ”Kalles födelsedagsäventyr” på Buff Weekend, som arrangeras under helgerna.

Men det är inte slut där. Festivalen har en annorlunda strategi för att fånga de ungas koncentration. ”Världens färggladaste och härligaste popup-biograf”, enligt egen utsago, kommer att köra runt i Skåne under mars månad för att fånga upp de små filmintresserade.

De unga i dagens samhälle ställs inför många framtida problem. I årets filmer på den nationella filmveckan för barn och unga uppmärksammas bland annat könsidentitet, klimatförändringar, sexualitet och psykisk ohälsa.

Förutom Malmö kommer den uppblåsbara popup-biografen även att besöka åtta skånska orter. Med start i Svedala den 10 mars till Eslöv den 18 mars.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan