Annons

Annons

Annons

Skåne

Återbäring blev restskatt – Skatteverket nedringt

Lotta Claesson i Helsingborg räknade med att få tillbaka 3 000 kronor. Men i deklarationen stod att hon skulle betala 24 000 kronor i restskatt. Nu är utskicken rättade.

Text

Just nu har ett fel i de digitalt utskickade deklarationerna som gjorts av Skatteverket upptäckts. Det handlar om att siffrorna i uträkningarna inte går ihop vilket gör att många på sista raden fått restskatt när de i själva verket skulle fått tillbaka pengar.

Lotta Claesson i Helsingborg är en av dem som efter lång telefonkö hos Skatteverket till slut fick lugnande besked. Det var fel i uträkningen.

Annons

Annons

– Jag räknade med att få tillbaka 3 000 kronor men det stod att jag skulle betala 24 000 kronor i restskatt. Jag har aldrig fått restskatt så jag blev helt kall, säger hon.

Daniel Cannervik på Skatteverket bekräftar att det skett någon form av fel i utskicken.

– Det verkar vara någonting som är fel. Vi vet inte riktigt vad än men håller på att utreda det och ta reda på hur stora problemen är, säger han.

I en kort information på Skatteverkets hemsida sägs nu att det upptäckts ett fel ”i den preliminära skatteuträkningen för ett antal personer som fått sin deklaration via digital brevlåda. Vi vet ännu inte hur många som är berörda och vi har tillfälligt stoppat det digitala utskicket.”

Den som vill kan dock ändå ta reda på det verkliga beloppet genom att ”räkna fram skillnaden mellan summa skatt och avdragen skatt. Det är det som personen ska få tillbaka eller betala”, skriver Skatteverket på hemsidan.

Strax efter lunch hade Skatteverket rättat de utskick som blivit fel och återupptagit utskickandet av deklarationer. Verket konstaterar att det bara var en del av de som fått sina deklarationer på torsdagsmorgonen som drabbats. De som fått sina deklarationer dagen innan omfattades inte av felet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan