Annons

Annons

Annons

Annons

Handboll: SHE

Lugi fortsätter rusta - landslagsspelare klar

Lugi rustar med rutin inför nästa säsong. Efter Bella Gulldén har klubben nu också gjort klart med vänsterhänta kantspelare Emma Fernis, som ansluter från Tyskland.

– Det är en klasspelare som vi kan använda på flera positioner, säger Lugis sportchef och damlagstränare Kenneth Andersson.

Text: 

Isabelle Gulldén, Anna Lagerquist, Emma Fernis (tvåa från höger) och Johanna Bundsen jublar tillsammans under EM 2018.

Annons

Lugis högersexa Mariann Gabrielsen flyttar hem till Norge efter säsongen. Efterträdaren ansluter från tyska ligalaget Thüringer HC i sommar.

Emma Fernis, med förflutet i både Skånela och Sävehof, öste in mål för sitt lag under första säsongen utomlands där hon även var straffskytt. I år har hon haft mindre speltid på grund av problem med ett knä och även tappat sin plats i svenska landslaget.

Annons

– Det är inget korsband eller så och det är åtgärdat nu, så hon ska få börja spela igen nu under slutet av säsongen, säger Kenneth Andersson.

Annons

– Hon känner väl att en omstart kan vara på sin plats och vi har en bra roll för henne här i Lugi. Hon är såklart högersexa i första hand, men kan spela på högernio också, fortsätter han.

I förra veckan presenterade Lugi sin supervärvning Bella Gulldén, 32. Tillsammans med sin förra landslagskompis Emma Fernis, 25, får hon en nyckelroll både på och utanför planen.

– De är de enda spelarna med lite rutin och ålder och det är superviktigt för vårt unga lag. Där finns mycket kunskap att dela med sig av, säger Kenneth Andersson.

Kontraktet med Emma Fernis är på två år.

– Klubben gav mig ett väldigt bra och seriöst intryck. Lugi kommer att ha ett väldigt spännande lag nästa säsong och jag ser fram emot att vara en del av det, säger hon.

Annons

Annons

Till toppen av sidan