Annons

Annons

Annons

Ishockey: Redhawks i SHL

Redhawks jättemiss: Avslöjade tränarbytet för tidigt

Det är snurrigt i Malmö Redhawks. Först är Peter Andersson ny huvudtränare igen, enligt ett pressmeddelande – och sedan inte, enligt ett nytt pressmeddelande. Allt är nämligen inte löst med Anderssons tidigare klubb Brynäs.

– Jag ber så mycket om ursäkt, säger Redhawks ordförande Mats Larsson till Aftonbladet.

Text: 

Peter Andersson.

Bild: Bildbyrån

Annons

På torsdagseftermiddagen kom först uppgifter från Expressen att Peter Andersson tar över Malmö Redhawks igen. Att han blir ny huvudtränare resten av säsongen.

Bara en liten stund senare bekräftade Redhawks.

– Peter kliver in i båset med omedelbar verkan, förklarade Malmö Redhawks ordförande, Mats Larsson i ett första pressmeddelande.

Redan ikväll spelar Malmö Redhawks borta mot Örebro. Peter Andersson uttalade sig också om sin återkomst.

Annons

Annons

– När klubben hörde av sig så blev jag sugen. Jag har följt laget under hela säsongen och känner att jag kan hjälpa till, då vill jag göra det. Det ska bli kul och jag hoppas att vi kan göra något bra av den här tiden. Nu är det rakt in i hetluften. Det gäller att vi spelar tillsammans och att allihop gör jobbet och följer strukturen, sa Peter Andersson själv.

Den 17 januari sparkade Malmö Redhawks sin huvudtränare Joakim Fagervall och sedan dess har den tidigare assisterande tränaren Tomas Kollar tagit över. Men vändningen har inte kommit och just nu ligger Malmö Redhawks trea från slutet och riskerar att tvingas till negativt kval.

Redhawks avslöjade också att Peter Andersson ska vara tränare säsongen ut och att Tomas Kollar återgår till att bli assisterande.

Senare på eftermiddagen meddelade Redhawks att det första pressmeddelandet var felaktigt.

Sydsvenskan hade då uppgifter om att Redhawks inte var överens med Peter Anderssons tidigare arbetsgivare Brynäs och att förhandlingar pågår.

Något som senare bekräftades av Redhawks ordförande Mats Larsson i en intervju med Aftonbladet.

Annons

– Jag får ta på mig det och ska förklara det väldigt tydligt. Vi är överens med Peter och vi informerar vår kommunikationsavdelning om att att förbereda ett pressmeddelande. De gör så, skriver ett mejl till mig där det står ett klockslag uppe i mejlet och det står ”godkänn nedan”. Och så godkänner jag texten, utan att se klockslaget, säger han till tidningen.

Mats Larsson hoppas inom kort kunna släppa ett nytt pressmeddelande, när det löst sig med Brynäs.

– Jag ber så mycket om ursäkt, säger han till Aftonbladet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan