Annons

Annons

Annons

Skåne

Lakritsen från Helsingborg säljs i hela världen – men alla gillar inte salt

Med förstklassiga råvaror, exklusiva förpackningar och nya smakkombinationer har Lakritsfabriken tagit upp kampen med konfektyrjättarna. Nu drömmer grundaren Martin Jörgensen om att få in lakritsen som smaksättare i svensk matlagning.

Text: 

Martin Jörgensen driver Lakritsfabriken. Foto: Pontus Herin.

Annons

Vid sidan av vete, raps, betor och andra grödor ingår nu även lakrits i floran på åkrarna i västra Skåne. Martin Jörgensen rycker upp en planta ur jorden och visar de karaktäristiska rötterna. Söta, smakrika och nyttiga har de varit populära att tugga på i tusentals år. Det är också rötterna som är själva råvaran till konfektyren, alltså den typ av lakrits som är mest bekant för de allra flesta.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan