Annons

Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Podd: Hur ser kriget ut i mobilen?

Kriget pågår live hela tiden i våra mobiler. Död och elände, modiga ukrainska tanter och memes trängs i flödet. Hur påverkas vi av att följa kriget minut för minut?

Inbäddat innehåll

Anna Topilina följer händelseutvecklingen vid krigsfronten på minutbasis. Hon kommer från Odessa i södra Ukraina, men bor i Malmö sedan tolv år.

– Jag tycker det är jättesvårt. Det påverkar en känslomässigt jättemycket. Man ser allt som händer i Ukraina just nu, på kvällen blir man helt utmattad, säger hon.

Annons

Annons

Många av Annas vänner som sitter i Kievs skyddsrum följer också utvecklingen på mobilen. Men mellan dem sprids inte bara bilder på död och förstörelse, utan också på sånt som sprider hopp.

– Man gråter inte när man tittar på sönderbombade städer och döda barn. Men man gråter när man ser små hjältedåd. Någon gammal gumma som bakar bröd till soldaterna. Någon hjälper en handikappad kvinna genom en evakueringsrutt. Det är både fruktansvärt och så vackert, säger Anna Topilina.

Samtidigt begränsas internet kraftigt i Ryssland. Facebook har släckts och flera västerländska nyhetskanaler har stoppats. Vad är det egentligen som håller på att hända med internet i Ryssland?

Sydsvenskans nyhetspodd ”Du lyssnar på Sydsvenskan” finns på bland annat Spotify, Podcaster, Acast och Soundcloud. Annars går det alldeles utmärkt att lyssna i spelaren här ovanför.

Annons

Annons

Till toppen av sidan