AnnonsVolito Fastigheter

Utsikterna ingår i jobbet

Det finns flera anledningar till att Greger Olsson uppskattar sitt jobb som fastighetstekniker på Volito Fastigheter. "Utsikten från flera av våra fastigheter är magnifik. Den tröttar man aldrig på".

Greger Olsson uppskattar sitt varierande jobb på Volito Fastigheter. Utsikterna är en av höjdpunkterna i jobbet.

Ingen dag är den andre lik. Greger är först på plats om något tekniskt fel uppstår och gillar att lösa problemen tillsammans med sina kollegor.

Headsetet är på och likaså solglasögonen. Greger Olssons mobil ringer för jämnan och under en dag är han sällan på en och samma plats.

– Det är en av de bästa sakerna med mitt jobb. Att det aldrig blir långtråkigt, ingen dag är den andre lik.

Vi har bestämt träff nedanför Volito Fastigheters huvudkontor vid Skeppsbron. Från kontorets sjätte våning ser man ut över vattnet, klaffbron och Malmös universitetsområde.

– De fastigheter som Volito äger förvaltar vi själva. Många av dem är sex, sju våningar höga, vissa ännu högre. Det innebär att jag har förmånen att komma upp och ta mig en titt över staden med jämna mellanrum.

Med sådana gamla, ståtliga hus vet du aldrig vad som döljer sig bakom en vägg

Granne med huvudkontoret ligger Greger Olssons favoritfastighet; Gamla Centralposthuset. Volito förvärvade det 2005 och sedan dess har fastigheten genomgått omfattande restaureringar och renoveringar.

– Huset byggdes för 112 år sen. Med sådana gamla, ståtliga hus vet du aldrig vad som döljer sig bakom en vägg. Och det finns en charm i det.

Greger Olsson berättar hur de vid ett tillfälle skulle riva ned en del av innertaket i en av lokalerna. Därunder gömde sig originalstuckatur som hade varit dold i fyrtio år.

–Det var fantastiskt att hitta en sådan skatt.

Inbäddat innehåll

Att värna om sina fastigheters ursprungliga och arkitektoniska värden är en del av Volito Fastigheters affärsstrategi. Det innebär att det ställs andra krav när saker behöver bytas ut än om det hade varit ett relativt nybyggt hus, menar Greger Olsson.

– Jag surfar runt på nätbutiker som jobbar med återbruk för att hitta rätt prylar. Det blir lite som ett detektivarbete. Det tar lite mer tid men det blir också ett så mycket bättre resultat.

Den förändring som Malmöborna kanske främst märkt av är renoveringen av husets två torn. Båda har fått ny kopparbeklädnad och smyckats med glimmande bladguld som glittrar i solen.

När vi kommer upp i det norra tornet är utsikten hänförande. Greger Olsson ler nöjt.

Det här är mitt skötebarn. Jag vet inte hur många gånger jag sprungit upp och nedför alla dessa trappor och stegar men det är det värt när man får ta del av utsikten. En dag som denna ser man ända bort till Köpenhamn.

The Point och Quality Hotel View ligger i Hyllie och samägs med Peab. FOTO: The Point

Ännu närmare Köpenhamn ligger två spektakulära byggnader som Volito Fastigheter samäger med Peab. Quality Hotel View och kontorshuset The Point i Hyllie som invigdes i januari 2020 och som är hela 29 våningar – och 110 meter - högt. Härifrån har man spanläge i 360 grader över hela Malmö och i väster tronar Öresundsbron. En lika hänförande utsikt som från Centralposthuset, men ändå något helt annat.

Utsikten från 26:e våningen bjuder på Öresundsbron i väster.

Fakta

Om Volito Fastigheter

Volito Fastigheter äger och förvaltar kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Malmöregionen. Verksamheten grundades 1997 Volito Fastigheters mål är inte att bli marknadens största aktör utan att positionera sig som den bästa avseende förvaltning och kundrelationer.

Beståndet omfattar 21 fastigheter, fördelade på kontor, handel och bostäder, med en sammanlagd yta på 92 000 kvadratmeter. Tillsammans med Peab Projektutveckling äger och förvaltar Volito Fastigheter även The Point och Quality Hotel View i Hyllie.

Vill du läsa mer om Volito Fastigheter? Här hittar du mer information.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan