Annons

Annons

Annons

Fotboll: Ettan

Samarbete med HIF ska lyfta Torn

Torn och allsvenska Helsingborgs IF har startat ett samarbete. Unga HIF-talanger ska få mer speltid och Torn ska bli ännu vassare.

– Vi kommer att spetsa till vår trupp och samtidigt vidareutveckla spelaren, säger Torns sportchef Fredrik Strauss.

Text

Torns IF förlorade första matchen i division 1 södra för året med 0-1 mot Falkenbergs FF. Foto: Krister Andersson / Bildbyrån

Annons

Ett samarbetsavtal mellan HIF och Torn har inletts och den allsvenska nykomlingen har redan lånat ut den unge anfallaren Amin Al Hamawi till Lundaklubben.

Samarbetet ska möjliggöra för spelare under 23 år att både träna och få matchning i division 1-miljö och dessutom få fortsätta träna med HIF och vid behov spela för sin huvudklubb.

– Det finns bara positiva saker med det, dels för individen själv och dels för Helsingborg. Spelaren får utvecklas i en ung ålder i en bra serie, säger Torns huvudtränare Anders Grimberg.

En rygg- och knäskada har gjort att Al Hamawi dock inte varit med i träning för division 1-klubben ännu.

Men snart kommer det att dyka upp fler talanger från Helsingborg på Stångby ip utanför Lund.

Annons

Vad betyder samarbetet för er?

– Som förening betyder det att vi kan dra fördelar av ett samarbete med en allsvensk klubb, detta utan att kompromissa med våra värderingar och vår egen filosofi, säger Torns sportchef Fredrik Strauss.

Annons

– Fördelarna är att vi kommer att få hit talangfulla unga spelare som ännu inte platsar i HIF:s A-lag, på så sätt kommer vi att kunna spetsa till vår trupp. Samtidigt erbjuder vi seniorspel och vidare utveckling av spelaren. När spelaren sedan är aktuell för spel i allsvenskan byts den ut mot en annan talang.

HIF:s Amin Al Hamawi är den första som lånats ut till Torn.

Bild: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Finns det några nackdelar?

– Nej faktiskt inte. Tycker vi att vi inte ska använda Amin [Al Hamawi] till exempel så gör vi inte det. Det är inget måste för att vi har gått in i det. Syftet med allt är att spelarna som vi lånar är så pass bra att vi kan använda dem vid behov, säger Grimberg.

– Nackdelarna som jag ser det är få. Det blir en utmaning att rotera en så bred trupp som det kommer att bli, men där gör tränarna Anders [Grimberg] och Sven [Sjunnesson] ett jättejobb, säger sportchefen Fredrik Strauss.

Torn kommer maximalt att kunna låna in sex spelare från Helsingborg under säsongen.

LÄS MER: Torns twitter triggar långt utanför klubb och fotboll

Annons

Annons

LÄS MER: Förre supertalangen tillbaka i Malmö: ”Jag har lärt mig mycket”

LÄS MER: Allt inför starten i Ettan södra

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan