Annons

Annons

Annons

Fotboll: Division 2

Derbyt på Rosengård måste flyttas: ”Förväntade oss folkfest”

Planen var ett hett Malmöderby med välfyllda läktare. Men nu måste matchen mellan FC Rosengård och Ariana FC flyttas.

– Vi förväntade oss en folkfest, säger Louise Eklund, kommunikationsansvarig i FC Rosengård.

Text

”Alla afghaner i vårt lag hade kunnat spela för sitt landslag”, säger tränare Tommy Ringblom.

Bild: Lars Brundin

Annons

Både FC Rosengård och nykomlingen FC Ariana har ambitioner att slåss i toppen av division 2. Enligt spelprogrammet skulle lagen mötas på lördagen på Rosengårds ip, men nu flyttas matchen och kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

– Gräsplanen är inte i speldugligt skick och vi vill inte flytta matchen till konstgräset, där vi knappt kan ta in någon publik. Vi förväntade oss en folkfest här, säger Louise Eklund, kommunikationsansvarig i FC Rosengård.

Annons

Annons

Ariana FC grundandes 2015 och har gått som en raket genom fotbollens alla serier upp till division 2 på sex år och tänker inte slå av på takten.

– Vi kommer att fortsätta tills vi har nått vår vision och nått Europa. Vi har svenskt fotbollsrekord med våra sex år, den vill vi utöka i år. Kvalitén finns där utan tvekan, säger Arianas ordförande Taher Azizi.

Förra säsongen vann laget division 3 med sju poängs marginal till serietvåan. Tommy Ringblom tog över som huvudtränare i somras. Efter det vann laget femton matcher och spelade en oavgjord.

Uppdraget nu är att vinna division 2.

– För varje nytt år tänker folk runtomkring oss att det går inte längre. Och det tänker nog alla i år igen, säger Tommy Ringblom.

Mycket har förändrats sedan förra året. Stora delar av truppen har bytts ut. Tjugo nya spelare har tagits in till den nya säsongen.

Förra helgens premiär i division 2 slutade med en överraskande förlust mot Eslöv, 0–1. Men det är inget som stör Arianas tränare.

– Man ser mot Eslöv att vi är det bättre laget spelmässigt. Sedan gör de det jättebra och krigar, men spelmässigt är det klasskillnad mellan oss, säger Tommy Ringblom.

”Det finns få lag i division 1 till och med som har i närheten den stämningen vi har här”, säger Ringblom.

Bild: Lars Brundin

Annons

Ariana drar mycket publik till sina matcher både hemma och borta. Klubben har även ett stort följe i Afghanistan.

Annons

– Klubben är en enorm stolthet för alla afghaner i hela världen och vi får många förfrågningar. Vi livesänder våra matcher på Youtube och där är det galna siffror, säger Ringblom.

Ingredienserna till att gå upp igen finns där, men vad är framgångsreceptet?

– Vi har inte varit rädda för att göra stora förändringar och alltid jobbat mot en tydlig vision: vi ska sätta färg på svensk fotboll och sedan ut i Europa, säger Taher Azizi.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan