AnnonsIca Malmborgs

Inget rödlistat i butikernas fiskdisk

Färsk och rökt fisk, skaldjur och en mängd olika röror. I fiskdisken på ICA Malmborgs finns ett brett utbud av läckra produkter som kan avnjutas med gott samvete. Här finns nämligen inga rödlistade fiskar.

Fiskhandlarna Daniel och Jimmy på ICA Malmborgs.

I fiskdisken på ICA Kvantum Malmborgs i Limhamn är det fiskhandlare Daniel Johansson och Jimmy Strandberg som hälsar kunderna välkomna med ett stort leende och ett vänligt ord.

– I Malmborgsbutikerna hittar du inga rödlistade fiskar i de manuella diskarna, säger Daniel Johansson. Det innebär att våra kunder inte behöver fundera över vad de ska välja för att bidra till ett mer hållbart fiske och värna om miljön. De kan tryggt välja vad som helst i disken.

Läs mer om Malmborgs arbete med hållbar fisk här

Många av butikens kunder handlar i fiskdisken varje vecka och flera av dem stannar till för att prata en stund. Daniel Johansson och Jimmy Strandberg delar glatt med sig av säsongens bästa tips och svarar på frågor. Deras gedigna kunskap och passion är uppenbar.

– Just nu smakar den vildfångade skrei-torsken som bäst, berättar Jimmy Strandberg som tidigare har jobbat många år som fiskare i Öresund. Den har fast vitt kött och är perfekt att steka. En annan favorit är gös som jag vänder i lite rågmjöl och steker i smör. Fantastiskt gott.

Det är få butiker som har ett sådant stort sortiment av färsk fisk som ICA Malmborgs

I fiskdisken finns alla traditionella favoriter som färsk lax, rödspätta, strömming och många fler. Men man hittar även en del ovanliga fiskarter som till exempel uer, även kallad kungsfisk, som är lite mer smakrik än torsk samt lubb som påminner om skaldjur i smaken

– Det är få butiker som har ett sådant stort sortiment av färsk fisk som ICA Malmborgs, säger Jimmy Strandberg. Vi skär upp mycket av fisken själva här på plats. Utbudet varierar lite beroende på säsong och vad som är tillgängligt. Men om kunden önskar något som vi inte har hemma beställer vi in det i den mån det är möjligt.

Läs mer om Malmborgs arbete med hållbar fisk här

I ICA Malmborgs välfyllda diskar trängs den färska fisken med musslor, räkor, krabbor och andra skaldjur. Det finns också rökt fisk, såser och skaldjursröror samt svenskodlad störrom för den som vill lyxa till del.

– Fisk och skaldjur är god och nyttig mat som passar lika bra till vardags som till fest, säger Daniel Johansson. Genom att inte sälja rödlistad fisk bidrar ICA Malmborgs till en konsumtion som inte utarmar haven. Vi vill att våra barn och barnbarn ska kunna njuta av välsmakande och hållbar fisk även i framtiden.

Fakta

Daniel och Jimmys fiskfavoriter

Passa på att äta skrei-torsk medan den är i säsong! En gång om året lämnar den lekmogna torsken Barents hav och vandrar söderut mot den nordnorska kusten. Den långa vandringen genom det strömma kalla vattnet gör fisken muskulös och välsmakande med ett vitt fast kött. 


Lubben passar i soppor och går dessutom utmärkt att grilla eftersom köttet är fast och inte faller sönder. Alla fiskspett som säljs på ICA Kvantum Malmborgs i Limhamn under grillsäsongen innehåller lubb.


Rökta laxnuggets i chili- eller cognacmarinad är det perfekta tilltugget till festen.


Lax och röding gifter sig fint med vårens primörer så som sparris, nypotatis och sockerärtor. Servera med en hollandaisesås eller romsås så blir det extra gott.

Inför påsken erbjuder ICA Malmborgs en mängd olika sillinläggningar tillagade i det egna köket, i skånska Brantevik eller på västkusten.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan