Annons

Annons

Annons

Påsken

Sex tips för ett mer hållbart påskfirande tillsammans

Påskbuffén med läckerheter står på bordet och kanske är släkten bjuden för att fira tillsammans. Genom att dra ner på köttet, öka grönsaksrätterna samt minska matsvinnet kan vårens stora högtid även bli miljömässigt mer hållbar.

Text: 

Ägg är påskmat – men välj helst kravmärkta. Arkivbild.

Annons

Lax, sill, potatis, ägg och lite grönt till. Det är klassiker på påskbordet och även mat som står sig väl ur hållbarhetssynpunkt så länge som man väljer miljömärkt där det är möjligt, enligt Livsmedelsverket.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan