Annons

Annons

Annons

Ishockey: Redhawks i SHL

Alsenfelt om brytningen: ”Kom som en chock”

Beskedet kom som en blixt från klar himmel: Malmö Redhawks säger upp avtalet med stjärnmålvakten Oscar Alsenfelt. En dryg vecka har gått sedan brytningen.

– Det kom som en chock, det var inget jag kunde ana, säger 34-åringen.

Oscar Alsenfelt: ”Jag har haft en oerhörd drivkraft att vilja Redhawks det bästa över tid. Det har känts som om jag varit en kugge i det. Att vilja ta Malmö Redhawks framåt.”

Bild: Christian Örnberg/Bildbyrån

Annons

Oscar Alsenfelt befinner sig på Cypern med familjen, en semester som var inplanerad sedan tidigare.

– Jag mår bra. För jag har en fantastisk familj och ett bra liv, så jag ska inte klaga.

Hur du fått en bra förklaring till brytningen?

– Det beror på hur man definierar en bra förklaring, jag har fått en förklaring, säger Oscar Alsenfelt utan att vilja gå in på detaljer.

I grunden har du fortfarande ett år kvar på ditt kontrakt och har en månadslön på runt 200 000 kronor i månaden, har ni nått någon uppgörelse?

– Det enda jag kan säga om det, är att jag har kontrakt för 2022/23. Inget mer beslut är taget, säger Oscar Alsenfelt.

Den 13 april kom beskedet från Malmö Redhawks.

Annons

Tre meningar: ”Malmö Redhawks säger upp avtalet med Oscar Alsenfelt, vilket innebär att målvakten inte kommer att ingå i spelartruppen till SHL-säsongen 2022/23. Diskussioner pågår om en eventuell framtida tjänst i klubben. Malmö Redhawks återkommer med information när den interna processen är klar.”

Annons

Oscar Alsenfelt: ”Jag var motiverad att ta revansch och ta upp jakten på alla andra målvakter i SHL.”

Bild: Bildbyrån

Häromdagen ställde Sydsvenskan en fråga till Patrik Sylvegård om att brytningen berodde på sportsliga eller andra skäl. Vd:n svarade ”sportsliga skäl.”

– Jag har fått andra anledningar än bara sportsliga. Det är inte det enda svaret de har gett mig. Men det får i så fall Malmö berätta om, säger Oscar Alsenfelt.

Du har varit i klubben sedan 2015 och i många år varit en ledande SHL-målvakt, men när man drabbas av sådan sak hur känns det det som person och hockeyspelare?

Omskakande.

Har du haft förfrågningar från andra klubbar under resans gång?

– Ja, jag har haft andra anbud varje år. Som jag har fått ta ställning till. Men för mig har det aldrig varit nära, eftersom jag trivts så bra med att bo hemma i Skåne och framförallt med de människorna som jag lärt känna i laget och runt hockeyn. Och jag har haft en oerhörd drivkraft att vilja Redhawks det bästa över tid. Det har känts som om jag varit en kugge i det. Att vilja ta Malmö Redhawks framåt.

Oscar Alsenfelt upplevde en säsong som var strulig på många sätt. Allt inleddes egentligen med en höftoperation i maj 2021.

Annons

– När jag gjorde min första höftoperation för sex sju år sedan så tog det ungefär en säsong innan det slutade göra ont.

Annons

Redan på hösten var Oscar Alsenfelt på väg tillbaka efter operationen, men råkade ut för ett bakslag. Problemen fortsatte.

– Därefter fick en inflammation i menisken och jag fick ta en kortisonspruta. Sedan fick jag även ta en spruta i höften. Då fick jag vila en vecka varje gång. Det tog sin tid. Men den sista månaden av säsongen kändes riktigt bra. Jag fick tid att träna upp mig.

Var du helt inställd på att spela kommande säsong och konkurrera om rollen som förstemålvakt i Malmö Redhawks?

– Ja, jag var redo för att utnyttja kroppen till max. Jag tyckte själv att jag gjorde en bra analys av säsongen, där externa faktorer påverkade och hur jag skulle förhålla mig till dem – och vad jag skulle göra bättre nästa säsong. Jag var motiverad att ta revansch och ta upp jakten på alla andra målvakter i SHL.

Kommer du att spela hockey nästa säsong?

– Det vet jag inte, men det är inget Malmö påverkar.

Vad händer nu med dig, är det förhandlingar med Malmö Redhawks?

– Dessa sköter min agent.

Hur har din omgivning reagerat på det som hänt?

– Starkt. Många i laget har hört av sig och även andra som jag har spelat med i flera år. Och många har visat sympati på sociala medier. Det är något som värmer oerhört mycket, det innebär att jag gjort något bra, säger Oscar Alsenfelt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan