AnnonsSleep Cycle

Så mycket påverkas du av din partners snarkningar

Har du velat ta reda på hur mycket du snarkar om natten? Eller hur din partners snarkningar påverkar din sömn? Med hjälp av en ny teknisk lösning kommer sömnappen Sleep Cycle att kunna hjälpa användare att få kontroll på sina snarkningar – även när flera personer sover i samma rum.

Läs mer om Sleep Cycle här.

Göteborgsbaserade Sleep Cycle har sedan bolaget bildades 2009 arbetat med sömnhälsa världen över – och hjälpt sina användare att förstå sin sömn bättre.

Vilka rörelser som görs under natten, hur mycket man snarkar, pratar, hostar – men även hur djupt man sover och hur länge. Det är parametrar som Sleep Cycle tar hänsyn till i sina analyser.

– Det är mycket data vi samlar in för att få våra analyser så gedigna som möjligt. Vi är ett tekniktungt bolag som ligger i framkant, och ser hela tiden möjligheter att utveckla tjänsten ytterligare, säger bolagets tekniska chef Mikael Kågebäck.

Mikael Kågebäck, teknisk chef på Sleep Cycle.

För att samla in datan använder sig Sleep Cycle främst av mikrofon, det är vad majoriteten använder sig av och bygger på att man lägger mobilen vid nattduksbordet bredvid sängen när man sover. Men här har smartklockan på senare år skapat möjligheter för ännu mer träffsäkra sömnanalyser.

– Då tas datan in via accelerometer. Här finns möjligheten att följa rörelser på ett annat sätt än mobil. Enheten blir mer kopplad till dig som person, och riskerar inte att ta in ljud från andra. Då kan vi också läsa av användarens puls under natten, berättar Mikael Kågebäck.

Läs mer om Sleep Cycle här.

Att få sina sömnanalyser så individanpassade som möjligt är något som Sleep Cycle arbetar aktivt med – och ser möjligheter att utveckla. Framåt hösten kommer man att lansera en ny lösning för snarkljud.

– Det kommer att göra det möjligt för oss att attribuera varje individuell snarkning till rätt person, även då flera sover i samma miljö. Dels kommer våra användare att få djupare insikt i sin egen snarkning, men också se hur partnerns snarkning påverkar vår användares sömn, säger Mikael Kågebäck som ser stora fördelar med den nya lösningen.

– Det kommer att ge ännu större förståelse. Ofta kan det vara så att man vaknar under natten utan att veta om det, man upplever bara att man är tröttare på morgonen. Där kan snarkljud från omgivningen vara avgörande, säger han.

Man vaknar under natten utan att veta om det

Mikael Kågebäck har tidigare doktorerat i maskininlärning på Chalmers och ser den stora kompetensen om ljud som en av styrkorna Sleep Cycle har gentemot konkurrenterna.

På senare tid har de i sina sömnanalyser världen över kunnat se en korrelation mellan hostningar under natten och covid-19.

– Vi har kunnat tolka förkylningar genom hostningar i våra sömnanalyser. Dels när man varit på väg att bli sjuk, men också tvärtom – när man är på väg att bli frisk. På senare tid har vi på populationsnivå kunnat se samband mellan mängden hostningar vi detekterar i ett land och covid-statistiken. I vissa regioner har vi kunnat se det tidigare än det har rapporterats. Detta eftersom folk i synnerhet blivit sjuka innan de har testat sig, säger Mikael Kågebäck som kommer att fortsätta forska i ämnet.

– Vi vill se om vi kan tyda någonting intressant vad gäller spridningen av olika sjukdomar baserat på vår data, avslutar han.

Läs mer om Sleep Cycle här.

Fakta

Sleep Cycle

Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnanalys och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP och har sitt huvudkontor i Göteborg med 44 anställda.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan