Annons

Annons

Annons

Konsumenttest

Test: Frasig grillost – en värdig ersättare?

Ett ökat intresse för lokalproducerade produkter och rapporter om höga antibiotikahalter gör att många konsumenter byter halloumi mot motsvarande ostar producerade i Sverige eller övriga Europa. De säljs ofta under benämningen grillost. Vi testar vilka som håller måttet.

Text

På senare år har allt fler varianter av grillost dykt upp i butikshyllorna.

Bild: TT

Annons

Den gnissliga osten från Cypern tog de svenska hushållen med storm för något decennium sedan. Halloumi ligger numera på var mans grill och används även tärnad i sallader, stekt i skivor eller som en proteinbas i vegetariska grytor. Tack vare att ostmassan kokas under flera timmar smälter halloumin inte lika lätt som vanlig ost och kan både grillas och stekas. Den har också lång hållbarhet, och kan ha ett bäst före-datum som ligger något år framåt i tiden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan