Annons

Annons

Annons

Padel

Skånska 19-åringen skriver padelhistoria: ”Såklart jättehäftigt”

Amanda Girdo skriver padelhistoria. 19-åringen från Höllviken är första svensk att kvala in till en huvudturnering på World Padel Tour.

– Det är såklart jättehäftigt, säger hon.

Text

Amanda Girdo spelar åttondelsfinal på torsdagen med sin spanska partner.

Bild: Bildbyrån

Annons

Amanda Girdo har gjort snabb karriär i padel efter att ha bytt sport från golf för bara några år sedan. I januari flyttade hon till Barcelona för att försöka bli ännu bättre och nu har hon nått en ny nivå.

– Jag trivs jättebra i Barcelona och har fått träna på hårt med bättre sparring. Det har verkligen gett resultat, säger hon.

I veckans WPT-turnering i Bryssel har många bitar fallit på plats.

Annons

Tillsammans med sin argentinska partner Nela Brito gjorde Amanda Girdo rent hus i kvalet med fyra raka segrar utan att tappa ett enda set.

Annons

Av bara farten körde paret sedan över de belgiska hemmahoppen An-Sophie Mestach och Astrid Dierckx med 6–1, 6–0 i huvudturneringens sextondelsfinal.

– Stabilt och bra, säger Amanda Girdo och skrattar.

– Det har varit ganska upp och ner på tävlingarna fram till nu i Bryssel, då vi både kände att det släppte lite. Vi är väldigt nöjda med vår prestation hittills, men vi vill också spela mer, fortsätter hon.

I torsdagens åttondel väntar en rejäl utmaning i form av argentinskan Aranza Osoro i par med spanjorskan Victoria Iglesias.

– Det är ganska kul för Aranza är bästa kompis med Nela och jag har lärt känna henne ganska bra också, säger Amanda Girdo.

Som har lite svårt att ta in att hon skriver svensk padelhistoria.

– Det är såklart jättehäftigt. Jag får mycket hejarop och folk som skriver till mig, så jag är otroligt stolt och tacksam gentemot alla som stöttar mig. Sakta men säkert smyger det ju på en, men det är ganska overkligt just nu.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan