Annons

Annons

Annons

Lundakarnevalen

En vecka till karneval – så går förberedelserna

Med sju dagar kvar till Lundakarnevalen 2022 är flera nöjen slutsålda och Lundagård är på god väg att förvandlas, så som den bara gör vart fjärde år.

Text

Elin Andersson, Linnea Lunderot och Melanie Deshayes som tillhör Lundagårdssektionen märker ut var nöjesbodarna skall stå.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

Det är årets katastrofalaste dag – fredagen den trettonde – och Lundagård är ett virrvarr av halvresta tält, lastpallar, staket och bygghjälmsförsedda karnevalister.

– Vi har haft en kortare byggvecka än vad tidigare karnevaler har haft, så det har varit lite mer av ett organiserat kaos än vanligt, men vi är väldigt nöjda, säger Lundakarnevalens områdeschef Jonathan Jademyr Zazzi.

Annons

Med ganska precis en vecka till karnevalen ska de sista stora tälten resas. El och vatten och internet ska in och staket ställas på plats.

Annons

– Största orosmomentet har varit att få in cirkustältet, som är större än det har varit tidigare år. Det var nervöst i går när vi skulle ställa dit det, men nu känns det ganska lugnt – efter några sömnlösa nätter, säger Jonathan Jademyr Zazzi.

Det finns inte mycket luft i schemat; till veckan ska alla karnevalens stora nöjen flytta in i sina tält.

– Genrepen börjar på tisdag, så det är tajt att få allt på plats, säger nöjeschef Theodor Blom.

Två av nöjena – Showen och Revyn – var på fredagen helt slutsålda. Till Spexet, Kabarén och Cirkusen fanns biljetter kvar till sena föreställningar, medan den som vill gå på Filmen eller Barnevalen fortfarande har ganska gott om alternativ.

– Jag ska springa mellan och försöka se så många av premiärerna som möjligt. Genrep är ju fortfarande en repetition, jag ser nog mest fram emot när det blir skarpt läge, säger Theodor Blom.

Blivande dirigenten Emil Fredberg håller i taktpinnen för Lundakarnevalen 2022.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Karnevalsgeneral Emil Fredberg leder formellt sett de 7 500 karnevalisterna, men så här långt in i arbetet är de olika sektionerna ganska självgående.

– Av vad jag har sett när jag gått runt så går det verkligen framåt, och folk har kul. Det är det viktigaste, säger Emil Fredberg.

Hur katastrofalt är läget just nu?

– Inte så farligt faktiskt. Men det kan fortfarande bli! säger Emil Fredberg.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan