AnnonsMalmö Live Konserthus

Rolf och Birgitta missar aldrig några konserter: "Enorm upplevelse"

Med ett abonnemangspaket för konsertserier på Malmö Live blir det enklare att regelbundet få njuta av musik – till ett bättre pris per konsert och alltid på samma plats i salongen på Malmö Live.

Birgitta och Rolf Axel Nordström har saknat konserterna under pandemin och gläds mycket över att de rullar på som vanligt igen.

Läs mer om Malmö Lives olika abonnemang här.

Rolf Axel Nordström med hustrun Birgitta är trogna besökare på MSO:s konserter – Rolf Axel, 77 år, började redan på gymnasietiden med att gå på orkesterns genrep på lunchtid.

Han betonar att MSO är en orkester på hög internationell nivå och att Malmö Lives konsertsal verkligen lyfter fram musiken.

– Den stora behållningen är orkestern och alla dess individuella talanger, och konsertsalen som det är världsklass på, det är en enorm upplevelse, säger han.

“Så här tidiga brukar vi inte vara, i vanliga fall kommer vi in precis innan det börjar”, säger Rolf Axel Nordström. Hustrun Birgitta intygar att det stämmer. Schemat hemma på gården är hektiskt men konserterna på Malmö Live är en fantastisk avkoppling, menar de.

Rolf Axel Nordström driver Ängavallen, en gård där det parallellt med hållbar djuruppfödning odlas ekologiska grönsaker.

– Jag brukar skoja om att man ska jobba lika många timmar i veckan som man är gammal, så jag jobbar 70–80 timmar i veckan, skrattar Rolf Axel Nordström.

– Och då behöver man något som bryter rutinerna, även om jag älskar mitt arbete, och musik är en lisa för själen. Man hamnar i en helt annan värld och det har varit en enorm saknad under pandemin. Det heter ju Malmö Live, och det ska vara just det, levande musik. Det är det som är grejen, man ska vara där just i stunden när tonerna flyger ut från de olika instrumenten, det tycker jag är viktigt.

Att resa i musikens värld, det är fantastiskt

Det finns flera olika konsertprogram med olika antal konserter att välja på, från Platina-abonnemanget där det ingår 22 konserter till Brons med fyra konserter. Rolf Axel Nordström har Platina-abonnemanget och tycker att det är prisvärt och försöker se till att inte missa någon konsert.

– Att man matchar gamla klassiska verk med uruppföranden tycker jag om, det blir en bra blandning. Och det är ett intressant tema i år, res-temat. Att resa i musikens värld, det är fantastiskt att man kan slå sig ner i stolen i konsertlokalen, slappna av och fara ut i den musikaliska rymden utan att behöva göra någonting, berättar Rolf Axel Nordström.

Läs mer om Malmö Lives olika abonnemang här.

Sakta fylls konsertsalen på med besökare till kvällens konsert, Shostakovichs nia.

Han minns sin största konsertupplevelse hittills, ett framförande av Verdis Requiem på Malmö Live 2018.

– Det var mäktigt, det var med jättestor orkester och en enorm kör. Annars är min favoritkompositör Mahler, och det hade varit en ännu större upplevelse om MSO kunde framföra hans åttonde symfoni, som på grund av den ännu större kören även kallas "De tusendes symfoni". Beethoven och Bach är också helt fantastiska, och min favoritdirigent alla kategorier är MSO:s hedersdirigent Marc Soustrot, han har fördjupat kunskapen om de franska kompositörerna för malmöpubliken. Och honom brukade man kunna se på stan, jag upplevde att han verkligen älskade Malmö och MSO.

Rolf Axel Nordström hade sin största konsertupplevelse hittills på Malmö Live 2018, vid ett framförande av Verdis Requiem.

Rolf Axel Nordström har bara gott att säga om MSO och konserterna, men han hade gärna önskat lite mer liv och rörelse på och runt om Malmö Live utöver konserterna.

– Malmö Live ligger ju på Universitetsholmen, så det hade varit bra om man genom samarbeten med universitetet kunde locka studenterna att slinka in och sitta i lokalerna, fika och diskutera. Att skapa en mer avspänd kulturell miljö som levandegör så att folk inte bara kommer när det är konsert. Fler små matställen och fik, som på Centralstationen, och avskärmade mindre rum att sitta i. Nu tror man att det är så märkvärdigt, det hade nog varit lättare med lite mer liv och rörelse omkring, säger han och fortsätter med en uppmaning.

– Du behöver inte veta skillnaden mellan moll och dur eller hur orkestern är uppbyggd, ta första steget och kom bara! Det är viktigt att sprida budskapet att konserter är ett fantastiskt sätt att koppla av från vardagen, och det är bara att gå rakt in och slappna av!

Läs mer om Malmö Lives olika abonnemang här.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan