AnnonsObos

"Det går snabbt att tjäna in årsavgiften"

Som medlem i OBOS har du inte bara förtur till köp av bostad – du har också tillgång till en mängd fina rabatter på varor och tjänster.

–Vi vill att våra medlemmar ska ha roligt medan de väntar på att köpa bostad, säger Anna Clara Dettner, chef för OBOS medlem i Sverige.

OBOS bygger på många platser i Sverige. Här syns Brf Ampere i Nacka i Stockholm, bostadsrätterna är klara för inflyttning under 2024.

I vårt grannland Norge där OBOS grundades 1929, har OBOS över 500 000 medlemmar. Ja, du läste rätt.

–Man kan säga att var tionde norrman är medlem! Under förra året sparade de norska medlemmarna hela 87 miljoner norska kronor på att utnyttja rabatterna, säger Anna Clara Dettner.

Läs mer om OBOS – och hur du blir medlem – här

I Sverige drog medlemsprogrammet igång för två år sedan. Men annars är skillnaderna inte så stora, medlemskap och förmåner är liknande i de båda länderna.

Och det finns många goda anledningarna att bli medlem i OBOS, förklarar Anna Clara Dettner.

–Det är vårt uppdrag att skapa mesta möjliga värde för våra medlemmar genom våra bostäder och ett sätt är att ge våra medlemmar förtur till köp. I de flesta projekt är det viktigt att vara medlem för att välja det läge man vill ha – ofta är någon bostad mer populär än en annan. Våra satsningar i större städer, till exempel Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, där är det en förutsättning att vara medlem för att få chans att köpa eftersom trycket är högt.

Skyddar mot dubbla kostnader när man köper nyproducerat

Anna Clara Dettner är chef för OBOS medlem i Sverige.

En annan god anledning att bli medlem är att möjligheten till köp genom OBOS Deläga, ett koncept som gör det möjligt att köpa halva bostaden och samäga resterande del med OBOS, och på så behöva ta ett mindre lån.

–Vi erbjuder även Trygghetspaket som skyddar mot dubbla kostnader när man köper nyproducerat. Kanske du har ett år kvar till dess att du ska flytta in i ditt nya hem och är orolig för konjunktur och ränteläge som gör det svårare att sälja din befintliga bostad, då kan det kännas bra för våra medlemmar att vi har ett skydd mot de extra kostnader det kan innebära.

Du behåller din köplats även efter att du köpt en bostad

Läs mer om OBOS här

OBOS bygger lägenheter och radhus men som medlem har du även förtur till villor som produceras av Myresjöhus och SmålandsVillan, som också är en del av OBOS.

–Vi bygger i 150 av Sveriges 290 kommuner, vi finns i hela landet men främst i de södra delarna och östkusten. Närmare hälften av våra medlemmar bor i Stockholm.

En fördel med medlemskapet är att du inte tappar din plats i kön bara för att du köpt en bostad.

– Du behåller din köplats även efter att du köpt en bostad, vilket kan komma väl till pass nästa gång du vill flytta.

Om du vill kan du senare överlåta ditt medlemskap och köplats till en familjemedlem.

– Till sambo, make/maka, syskon eller dina barn. Det är ju en klar fördel. I Norge är det inte alls ovanligt att man får ett medlemskap i doppresent och sedan behåller det hela livet.

Förutom värden som förtur, trygghetspaket och koncept som OBOS Deläga, jobbar Anna Clara Dettner och hennes kollegor kontinuerligt för att det ska vara förmånligt att vara medlem.

–Det är ganska naturligt att vi har erbjudanden och rabatter inom bostad, såsom färg, köksinredning och liknande. Men det som är unikt för oss är att vi också har med hotell, resor, sport, kultur och nöjen. Erbjudanden för Sveriges och Norges mest populära nöjesparker är väldigt uppskattade.

Om man är medlem ska man ha roligt under tiden, menar Anna Clara Dettner.

– Vi har väldigt bra rabatter, det går snabbt att tjäna in årsavgiften. Det finns medlemmar som köpt nytt kök med rabatt och tjänat in årsavgiften för hela livet, säger hon.

Jag fastnade för detta med Deläga-konceptet

Fredrik Olander fick tidigt välja lägenhet tack vare sin långa kötid.

Fredrik Olander är född i Vellinge men bor sedan några år i Stockholm där han arbetar som systemspecialist. Han blev medlem 30 november 2020 och minns datumet av en särskild anledning.

–Det var första dagen man kunde bli medlem i OBOS i Sverige. Jag fastnade för detta med Deläga-konceptet, tyckte att det lät som ett bra sätt att få in en fot på bostadsmarknaden som förstagångsköpare.

I dagarna har han och hans fru precis köpt en bostadsrätt genom OBOS som ska byggas i Nacka.

–Vi tog inte hjälp av Deläga, men jag är glad att möjligheten fanns och på grund av mitt medlemsskap kunde vi välja lägenhet tidigt också.

Läs mer om OBOS Deläga här.

Fakta

Visste du att...

Det kostar bara 300 kronor att bli medlem i OBOS, då blir du också andelsägare. Årsavgiften är 200 kronor.

Läs mer om OBOS och hur du blir medlem här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan