AnnonsIca Malmborgs

Genuin matglädje för alla tillfällen och smaker med närproducerad kyckling

Kyckling är en bra och nyttig råvara som går att variera i det oändliga. Det är gott i sallader, grytor, gratänger, på smörgåsen, och under sommaren en favorit på grillen. ICA Malmborgs har länge prioriterat närproducerade råvaror. I samtliga Malmborgsbutiker i Malmö och Lund finns därför ett brett sortiment av Lönnebergas kycklingprodukter som är gjorda på 100% svensk kyckling från Blekinge.

Niklas Norbeck, Försäljningschef Färskvaror på ICA Malmborgs Limhamn.

– Vi väljer våra lokala leverantörer med stor omsorg, säger Niklas Norbeck som är Försäljningschef Färskvaror på ICA Malmborgs Limhamn. Lönneberga har vi haft ett väldigt bra samarbete med i många år vilket skapar trygghet för våra kunder. De är lyhörda och lyssnar på butikernas önskemål. Dessutom delar de samma värderingar som ICA Malmborgs när det gäller hållbarhet och djurhållning.

ICA Malmborgs har en lång tradition av att samarbeta med lokala leverantörer. Att sälja närproducerade varor i Malmborgsbutikerna är ett sätt att erbjuda färska produkter utan långa transporter och samtidigt stödja produktion och arbetstillfällen i närområdet.

Läs mer om ICA Malmborgs lokala satsningar här

Anna Kultalahti, kategorichef på Atria.

– Det är extra viktigt i dessa tider med det oroliga världsläget vi har att stötta våra svenska bönder, säger Anna Kultalahti, kategorichef på Atria. När det gäller kycklingproduktion har vi på Atria, som Lönneberga är en del av, uppfödning i Sölvesborg och elva uppfödare i närområdet på Listerlandet.

Lyckliga kycklingar

När det kommer till djurhållning har Atria ett tätt samarbete med sina uppfödare som måste uppfylla alla krav i Svensk Fågels djurskyddsprogram. Det garanterar friska och salmonellafria kycklingar som växer upp under goda förhållanden på klimatsmarta gårdar.

– Ett av våra främsta mål är att ha en transparent livsmedelskedja med ett stort fokus på djuromsorg. Vi har en nollvision när det kommer till användning av antibiotika och skadade djur, och vi har en egen djuromsorgsgrupp samt veterinär för både vår egen och externa kycklinguppfödning. Vi vill att våra kycklingar ska må bra och jobbar aktivt för att varje enskild individ ska göra det, säger Anna Kultalahti.

Mellan 2020 och 2021 minskade vi energiförbrukningen med 12 %

Arbetar för en hållbar värld

Hållbarhet står högt upp på Atrias agenda, de jobbar bland annat för att minska miljöpåverkan. Ett exempel på det är Lönnebergas vakuumförpackade kyckling som lanserades 2021 och sparar 20 ton plast om året. Dessutom minskas matsvinnen genom längre hållbarhet och förpackningen tar mindre plats på hyllan.

– Vi har också energieffektiviserat våra produktionsanläggningar och använder oss mer av förnybara energikällor för att minska våra utsläpp. Det har gett resultat, mellan 2020 och 2021 minskade vi energiförbrukningen med 12 %, berättar Anna Kultalahti.

Läs mer om ICA Malmborgs lokala satsningar här

"På senare år har vi satsat alltmer på kyckling som har ett lägre klimatavtryck"

Genuint svenskt mathantverk sedan 1930-talet

Lönneberga har erbjudit kött- och charkprodukter tillverkade enligt svensk tradition i snart hundra år. Idag erbjuder Lönneberga ett brett sortiment som bland annat inkluderar smörgåspålägg, smaksatt kyckling och kycklingkorvar med spännande smaker.

– På senare år har vi satsat alltmer på kyckling som har ett lägre klimatavtryck än rött kött. Kyckling är en mångsidig råvara som går att variera hur mycket som helst. Ett exempel är vårt kycklingbacon som helt enkelt smakar som bacon ska smaka. Ett annat är våra smaksatta kycklingfiléer och kycklingspett som är perfekta att lägga på grillen i sommar, säger Anna Kultalahti.

Läs mer om ICA Malmborgs lokala satsning och andra hjärtefrågor på: www.malmborgs.se.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan