AnnonsIca Malmborgs

Svensk kyckling från Blekinge - god, enkel och bra mat både för vardag och fest

Mat är livsglädje. Att samlas kring god mat gör livet roligare men det ska också vara lätt att skapa de tillfällena. Därför erbjuder ICA Malmborgs ett stort utbud av Lönnebergas smakrika kycklingprodukter.

– På Lönneberga tror vi på Good Food Better Mood, säger Anna Kultalahti, kategorichef på Atria som Lönneberga är en del av. Dagens konsumenter vill gärna hitta enkla, snabba och nyttiga måltidslösningar. Färsk kyckling har goda möjligheter att leva upp till dessa önskemål. Därför har vi idag ett brett sortiment så att man snabbt kan duka upp en stor frukost, svänga ihop en picknicklunch eller servera en härlig grillmiddag en sommarkväll.

Inför sommarsäsongen har Lönneberga lanserat kycklingspett med olika smaker

Lönnebergas kycklingsortiment innehåller pålägg, kycklingfärs, hel kyckling, filéer med eller utan kryddor, färdiga grillspett samt kycklingkorv. Sebastian Correa, som är charkansvarig på ICA Kvantum Malmborgs Mobilia, menar att en stor fördel med Lönnebergas sortiment är att det finns produkter för veckans alla tillfällen, oavsett om det handlar om enkla spontana måltider eller om man vill tillbringa mer tid i köket.

– Inför sommarsäsongen har Lönneberga lanserat kycklingspett med olika smaker, vilket har visat sig vara en stor succé. Spetten är redan smaksatta och går enkelt att slänga på grillen eller in i ugnen. De finns i tre olika smaker: paprika och örter, chili och ingefära, samt jalapeño och vitlök som är nytt för i år. En annan säsongnyhet är deras kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander, säger Sebastian Correa.

Både ICA Malmborgs och Lönneberga arbetar aktivt med att minska matsvinnet. Lönneberga har bland annat tagit fram en smart kycklingförpackning som inte bara minskar plastmängden med 57%, men också förlänger hållbarheten. För att inte någon del av kycklingen ska gå till spillo erbjuds inte enbart bröstfilé i sortimentet utan även flera andra produkter. I ett liknande initiativ att minska matsvinnet har ICA Malmborgs tagit fram konceptet Resurskocken som introducerades för att ta vara på kyckling och andra färskvaror som plockas bort från butikshyllorna.

– Kockarna i butikernas egna kök lagar goda maträtter från grunden på felfri mat som annars skulle kastat, förklarar Sebastian Correa. Sedan säljs rätterna i butiken till ett bra pris. När det gäller kyckling kan det till exempel vara olika grytor eller gratänger, sallader och smörgåsar.

Att välja Lönnebergas svenska kyckling från Blekinge är ett bra och tryggt val. Då kan man vara säker på att maten har producerats på ett säkert och ansvarsfullt sätt, och att kycklingarna har vuxit upp under goda förhållanden. Dessutom är kyckling ett magert men proteinrikt kött som innehåller både vitaminer och mineraler.

Populära sommarfavoriter

Nu när det snart är sommar och semestertider kan det vara kul att prova lite nya fräscha smaker. Här bjuder ICA Malmborgs och Lönneberga på lite läcker kycklinginspiration.

Lönnebergas säsongnyheter är perfekta för grillen. Grilla och servera med valfritt tillbehör. En sallad och kanske en kall sås till och middagen är klar. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

Ett recept som är riktigt trevligt är de nya kycklingspetten med smak av jalapeño och vitlök som serveras med grillad spetskål, dillpotatis och en kryddig yoghurtsås.

Receptet på kycklingspett med smak av jalapeño och vitlök hittar du här

En annan otroligt fräsch sommarlunch eller middag är en asiatisk glasnudelsallad med Lönnebergas kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander. Perfekt för varma sommardagar!

Receptet på asiatisk glasnudelsallad med kycklingbröstfilé hittar du här

Eller varför inte göra en klassisk BLT, eller som Lönneberga kallar det: CLT, med kycklingbacon och Lönnebergas grillade kycklingpålägg. Det går alltid hem!

Receptet på Lönnebergas CLT hittar du här

Förra årets stora grillfavorit var Lönnebergas saftiga lårfiléer med chipotle och black garlic glaze. Riktigt gott blir det tillsammans med en surkålsslaw och grillade morötter!

Receptet på saftiga lårfiléer med chipotle och black garlic glaze hittar du här

I år har Lönneberga tre goda och smakrika korvnyheter som passar för både stora och små: Kycklinggrillkorv med smak från det lokala rökeriet, mejeriet och örtagården. Välj mellan alspånsrökt kycklingkorv smaksatt med en citrusfrisk kryddblandning och kycklingkorv smaksatt med mellanlagrad ost och rostade rapsfrön eller kryddad med persilja, ramslök och en mustig örtblandning.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan