Annons

Annons

Annons

Annons

Rättegången Depp–Heard

Lyssna: Varför backar alla Johnny Depp?

Amber Heard menar att hon utsatts för misshandel och sexuella övergrepp av Johnny Depp. Men på nätet har stödet för Depp vuxit till en rörelse. #JusticeForJohnnyDepp har över 18 miljarder visningar på TikTok. Varför?

Inbäddat innehåll

”Du lyssnar på Sydsvenskan” är en nyhetspodd om det mest spännande och viktiga som händer just nu. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar.

Annons

Videoklippen från förtalsrättegången mellan Johnny Depp och hans ex-fru Amber Heard har spridit sig som en löpeld på sociala medier. Vissa är komiska. Som när Depps skotska säkerhetsvakt korsförhörs om huruvida han sett Depps penis.

Annons

Andra klipp är tragiska. SMS-konversationer och mobilfilmer vittnar om en mörk och destruktiv relation.

– En relation där en man regelbundet kallar sin fru för "fitta" är så mörkt så det finns inte, säger Sydsvenskans kulturskribent Rakel Chukri.

Den livesända rättegången ger ingen positiv bild av Johnny Depp. Ändå är stödet för honom massivt i sociala medier. #JusticeForJohnnyDepp har över 18 miljarder visningar på Tiktok. Kändisar, poddare och TV-personligheter har ställt sig på hans sida.

– Jag tänker mycket på ett gladiatorspel. Folk längtar efter att se Amber Heard slitas i stycken av vilda djur, säger Rakel Chukri.

Varför tror alla på Johnny Depp? Och ingen på Amber Heard? Lyssna på det senaste avsnittet av Du lyssnar på Sydsvenskan!

Annons

Annons

Till toppen av sidan