Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Lund laddar för volleybollfest: ”Vi fyller hallen”

Volleybollandslaget med världsstjärnan Isabelle Haak i spetsen är redo att inta Lund.

– Vi fyller Idrottshallen, säger Lunds VK:s klubbchef Stefan Sjöström.

Text

Isabelle Haak med sina landslagskompisar under EM-matchen mot Bulgarien förra sommaren.

Bild: Bildbyrån

Annons

European Silver League heter turneringen där Sverige väljer att lägga alla sina fyra hemmamatcher i Lund med start på lördagen mot Portugal.

Det svenska damlandslaget har flyttat fram sina positioner under senare år och blev EM-femma förra sommaren efter en bragdartad seger mot stornationen Bulgarien.

Två skånska syskonpar tillhör stommen, tvillingarna Lazic från Arlöv och systrarna Haak från Ängelholm, med 22-åriga Isabelle Haak som den stora fixstjärnan.

Annons

Annons

Hon missade en del av landslagslägret, men hade legitimt skäl eftersom hon spelade final i Champions League med sitt turkiska lag Vakifbank och blev historisk som första svenska att vinna turneringen.

– Bella har ju haft en magisk säsong, även hennes syster Anna har haft en bra säsong i Frankrike. Det känns kul att få vara med och bjuda på detta, säger Lunds VK:s klubbchef Stefan Sjöström.

Det finns jättemycket volleyboll i Lund. Sporten är ju otroligt stor överallt utom i Sverige.

Efter mötet med Portugal väntar matcher mot Estland (12 juni), Luxemburg (18 juni) och Slovenien (22 juni). Samtliga i klassiska Idrottshallen.

Handbollsstaden Lund har även blivit en volleybollstad, där det blir självklart att lägga ett glödhett landslag.

– Nu är jag inne i hallen. Golvet är lagt och reklamskyltarna är uppe. Nätet är på plats. Det känns bra, säger Stefan Sjöström.

Lugi och Fäladen blev Lunds VK 2009 och är nu Sveriges största volleybollförening med 800 medlemmar.

– Personligen känns det väl som att trägen vinner, säger Stefan Sjöström, som var den nybildade klubbens första ordförande och sedan gnuggat på som klubbchef.

– Det finns jättemycket volleyboll i Lund. Sporten är ju otroligt stor överallt utom i Sverige. Vi märker det ju genom att väldigt många studenter och forskare söker sig till oss. Det är en häftig resa vi har gjort. Sedan får man vara ödmjuk i det med och hela tiden köra på.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan