AnnonsIca Malmborgs

All världens smaker i den manuella ostdisken

Vi svenskar älskar ost. Mest populärt är klassiska svenska hårdostar. Men intresset för internationella ostsorter och dessertostar växer. Och det finns hur mycket som helst att välja på. I den välsorterade manuella ostdisken på ICA Malmborgs får kunderna unik service av kunniga medarbetare som känner till råvarorna väl. De vet var ostarna kommer från och hur de avnjuts på bästa sätt.

I den manuella ostdisken på ICA Kvantum Malmborgs Clemenstorget hittar man ett brett sortiment av ostar från utvalda leverantörerna i Skåne och andra delar av världen. Här har Annette Wigforss, Säljledare Ost, arbetat i mer än 20 år. Det hon inte vet om ost är inte värt att veta.
– Den manuella ostdisken är en fin service som kunderna verkligen uppskattar, säger Annette Wigforss. Här kan man ställa frågor, provsmaka produkterna och lämna önskemål. Dessutom kan kunderna själva välja storleken på osten de vill köpa.


Här hittar du din närmsta ICA Malmborgs-butik

Helene Henriksson, säljare på Skånemejerier, och Annette Wigforss, Säljledare Ost.

Varje dag fyller Annette Wigforss på hyllorna med smakrika hårdostar, färskostar, mögelostar, getostar och mer. Den största leverantören till ostdisken är Skånemejerier som förutom svenska ostklassiker som Grevé®, Herrgård®, Präst® och Svecia erbjuder italienska ostsorter som tillexempel mozzarella, parmesan och gorgonzola från Galbani® samt franska favoriter som brie, camembert och chévre från President®.
– I år lanserar Skånemejerier två helt nya produkter som vi är otroligt stolta över, säger Helene Henriksson, säljare på Skånemejerier. Den första är Allerum Rike® som tagits fram av vår skickliga ostmästare på Skånemejeriers ysteri i Kristianstad. Det är en hårdsost som är så krämig att den smälter i munnen. Passar perfekt både på smörgåsen och ostbrickan.

Få mer inspiration och läs om hur Ica Malmborgs arbetar med sina lokala leverantörer

Rike® kommer i tre olika smakintensiteter: mild, mellan och smakrik.
– Grill- och stekosten Pannoumi® är en annan ostnyhet gjord på mjölk från skånska gårdar. Den har välbalanserad smak, lätt syrlighet och tydlig sälta och är otroligt mångsidig. Lätt att tillaga som den är eller krydda enligt ditt eget favoritrecept, säger Helene Henriksson.

Då skulle jag rekommendera att du handplockar varje ost

ICA Malmborgs har länge stöttat leverantörer från Skåne och har även produkter från andra småskaliga lokala mejerier.
– I den manuella ostdisken på ICA Malmborgs hittar du all världens ostar, säger Annette Wigforss. Det kan vara praktiskt att köpa paketerade produkter, men om du till exempel ska sätta ihop en riktigt god ostbricka, då skulle jag rekommendera att du handplockar varje ost från den manuella disken och passar på att provsmaka innan du köper.

Läs mer om hur ICA Malmborgs stöttar lokala matproducenter och arbetar för att minska sin egen miljö- och klimatpåverkan här

Den perfekta ostbrickan

Enligt ostexperten Annette Wigforss bör en ostbricka innehålla två hårdostar, en mjukare ost som tillexempel färskost, getost eller vitmögelost samt en blåmögelost.

Förslag på hårdost: Allerums Rike®, Gruyére eller den snarlika Kaltbach Creamy, Parmesan, Grana Padano, Cheddar, Manchego

Förslag på färskost: Mozzarella, för extra krämiga mozzarella testa Burrata, Rondelé med vitlök & örter eller naturell

Förslag på vitmögelost: Camembert, Brie, för extra lyx testa President® Brie Gourmet med mandel & honung eller tryffel

Förslag på blåmögelost: Gorgonzola, Le Bleu, Saint Agur, Roquefort

Gott att äta till: Päron, salami, nötter, kex eller fikonmarmelad

Få mer inspiration och läs om hur Ica Malmborgs arbetar med sina lokala leverantörer

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan