Annons

Annons

Annons

Ishockey: Redhawks i SHL

Modo-ikonens son klar för Redhawks: ”Tjurighet som vi är förtjusta i”

21-årige forwarden Lukas Wernblom är klar för Malmö Redhawks. Han är son till den förre Modo-ikonen Magnus Wernblom.

– I Lukas får vi in en ung och lovande spelare som visat prov på att han är en toppspelare i Hockeyallsvenskan, säger Redhawks sportchef Björn Liljander.

Text: 

Lukas Wernblom.

Bild: Bildbyrån

Malmö Redhawks hade en plats kvar i truppen – det är den som Lukas Wernblom tar.

21-årige Wernblom är fostrad i Modo, men har de två senaste säsongerna spelat för Mora i hockeyallsvenskan. Och i Mora har hans poängfacit exploderat. 2020/21 noterade han 47 poäng (18 mål, 29 assist) på 49 matcher. Senaste säsongen blev facit 40 poäng (19+21) på 50 matcher.

– Han är en spelskicklig forward som även besitter en hög tävlingsnivå och en tjurighet som vi är förtjusta i. Det är kul att han vill komma till oss för att fortsätta sin utveckling i vår miljö och på så sätt kunna växa in i SHL-kostymen, säger Björn Liljander i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Han har varit en producerande forward under sin tid i Mora. Jag har haft möjligheten att följa honom länge och jag känner också honom väl efter att ha haft honom som spelare under min tid i U18-landslaget.

Bild: Bildbyrån

Lukas Wernblom har tidigare testat spel i SHL, när han säsongen 2020/21 lånades ut under tre matcher till HV71.

Den senaste säsongen var Wernblom fyra i Moras interna poängliga och gjorde näst flest mål.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Malmö. Jag har fått en riktigt bra bild av klubben och ser fram emot att få komma ner och köra igång med grabbarna nu innan det väntar individuell träning i sommar. Det här är väldigt inspirerande och jag har siktet inställt på att ta nästa steg i min karriär, säger Lukas Wernblom och fortsätter:

– Som spelare ger jag alltid 100 procent, oavsett om det är träning eller match. Jag gillar att ha puck, att vara delaktig i spelet och jag skulle säga att mina största styrkor ligger i offensiven, men jag sätter alltid det hårda jobbet i främsta rummet och prio ett är att alltid göra vad som krävs för att hjälpa laget att vinna.

Annons

Lukas Wernblom har skrivit ett kontrakt över två säsonger och ansluter till truppen i nästa vecka.

Inbäddat innehåll

Magnus Wernblom banade väg för Peter Forsberg och Markus Näslund i Modo. Här är Wernblom i Modos tröja 2001.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan