Annons

Annons

Annons

Skånsk vardagsmat – så görs den

Så ställer frysjätten om efter kundernas hållbara val

En fryst påse kan rädda middagen på en kvart. Den vegetariska varianten kan också hjälpa klimatet.

I matfabriken i Eslöv syns de svenska familjernas nya matvanor.

– Det funkar precis likadant, men ibland gör vi med kött och ibland med soja, säger pyttblandaren Issa Shuosheh.

Text

Efter att ha klimaträknat hela sitt sortiment har Felix kommit fram till var de gör störst skillnad. Så föddes den vegetariska varianten av Krögarpytt.

Bild: Lars Brundin

Annons

– Känner ni, nu börjar det lukta gott, säger fabrikschefen Stefan Johansson när vi efter en evighetslång vandring i labyrintliknande korridorer når fram till fabrikens hjärta.

0 kren månad

Sydsvenskan Digital 1 mån

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan