Annons

Annons

Annons

Skjutningar i Malmö

Man ihjälskjuten på Heleneholm

Tidigt på fredagsmorgonen fördes en man i 20-årsåldern till sjukhus med allvarliga skador efter en skottlossning. Han dog senare av sina skador, bekräftar polisen. Det är den fjärde skottlossningen i Malmö på drygt en vecka.

Text

Bild: Bengt Arvidson

Annons

En innergård och en skolgård på Fosievägen är avspärrad med polisband. Dennis, som bor i området, är på väg för att möta upp sin pappa.

En polis stoppar honom, frågar om han lämnat sitt vittnesmål?

– Ja, jag larmade, säger Dennis.

Han berättar för tidningen att han vaknade vid fyratiden och hörde mellan fem och sju höga knallar.

– Jag blev nyfiken och tittade ut genom fönstret. Då såg jag tre eller fyra stycken personer som sprang från platsen, säger han.

– Vad ska man säga? Det är vardag i Malmö.

Polisen ryckte ut vid 04.01 efter att boende larmat om höga smällar. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus i en privat bil med förmodade skottskador. Hans skadeläge beskrevs som allvarligt. Några timmar senare bekräftade polisen att han avlidit av sina skador.

Annons

Kammaråklagare Jeanette Sprimont leder mordutredningen.

Annons

– Det är väldigt färskt och det finns många fler åtgärder att vidta. Vi är så klart intresserade av alla iakttagelser eller uppgifter som kan föra den här utredningen framåt, säger hon.

Detta är den fjärde skottlossningen i Malmö på en veckas tid. De övriga tre skottlossningarna var mot lägenheter där ingen skadades.

– Vad vi kunnat se hitintills så finns ingen känd koppling till händelserna i Malmö i närtid eller andra kriminella konflikter, säger Calle Persson, Malmöpolisens presstalesperson.

Inbäddat innehåll

Polisen har gjort en teknisk undersökning och hämtat in vittnesuppgifter. Man har också hämtat in film från övervakningskameror i området. Malmö stads krisstöd är på plats för att prata med de boende.

– Det har befunnit sig andra personer på platsen. Men vi har inte kommit så långt att det finns någon misstänkt ännu, säger Calle Persson, Malmöpolisens presstalesperson.

Lina bor i området och är på väg till sitt jobb på fredagsmorgonen. Hon berättar att hon hörde skottlossningen och såg två personer fly på en moped. Hon såg även flera andra personer springa från skolgården.

– Det är så vanligt nu, det är skottlossningar hela tiden. Man tänker: Okej, vem är det denna gången? säger hon.

Arman Morrovatian, boende sedan 27 år tillbaka.

Bild: Julius Viktorsson

Annons

Annons

Arman Morrovatian är ute och rastar sin hund i kvarteret. Han har bott på Heleneholm i 27 år.

– Det är ett otryggt område det här, men jag känner så många av de som bor här. Hade jag inte gjort det hade jag flyttat härifrån, säger han.

– Det finns såklart fantastiska människor som bor här, men det finns också ett antal rötägg. Det pågår mycket droghandel här, säger han.

Klockan 11.23 bekräftade polisen att mannen dött av sina skador. Anhöriga har underrättats.

Bild: Patrick Persson

Bild: Patrick Persson

Bild: Bengt Arvidson

Bild: Bengt Arvidson

Bild: Patrick Persson

Annons

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan