Annons

Annons

Annons

Skåne

Avliden kvinna vid Skäralid fortfarande inte identifierad

Efter drygt två månader har polisen fortfarande inte lyckats identifiera en död kvinna som hittades vid Skäralid. Nu hoppas man att allmänheten kan ge några ledtrådar till kvinnans identitet.

Den 22 maj hittade besökare i Skånes Nationalpark kroppen av en avliden kvinna vid Skäralid. Trots hjälp av bland annat utländsk polis är kvinnans identitet fortfarande ett mysterium.

Nu hoppas utredarna på enheten för grova brott i Helsingborg att allmänheten ska komma in med tips som kan leda till att kvinnan identifieras. Det är de som har hand om utredningar kring dödsfall av detta slaget, trots att det i det här fallet inte finns några misstankar om att kvinnan skulle vara ett brottsoffer.

Annons

Kvinnan är 164 centimeter lång och väger runt 50 kilo. Polisen tror att hon har vistats utomhus under en tid.

– Det verkar så när vi ser på hennes kläder och utrustning, hon var beredd på att vistas utomhus, med vattenflaskor och liknande. Vi har däremot inte hittat något eventuellt läger, så om någon hittar det så är det intressant för oss, säger Kent Persson på Grova Brott.

Annons

En låst blå-vit damcykel av märket Biltema Yosemite har eventuellt något samband med kvinnan. Foto: Polisen

Det är inte klart hur länge den avlidna kvinnan legat på platsen innan hon hittades, men det rör sig troligen om en längre tid. Någon ålder på kvinnan har därför inte kunnat fastställas.

– Men det rör sig om en vuxen kvinna, inte något barn och ingen äldre person, säger Kent Persson.

Polisens teori är att hon kommer från Sverige eller åtminstone från Skandinavien.

– Det är utifrån vissa fynd vi gjort på platsen. Plastkassar och näsdukar med danska och svenska tryck, och även tablettförpackningar från svenska apotek. Vi tror att hon kan ha bott i Sverige men med en möjlig koppling till Danmark, säger han.

I hennes packning hittade man också en hemstickad kofta i speciella färger och mönster, som man hoppas ska kunna vara en ledtråd.

Kvinnan hade flera vattenflaskor av plast som var lindade med svart tejp i sin packning. FOTO: Polisen

Annons

Kent Persson berättar att det finns ett antal kvinnor som anmälts försvunna i både Sverige och Danmark, men ingen som stämmer med kvinnan i Skäralid.

–För oss är det en gåta att hon inte är anmäld försvunnen. Men kanske att någon granne eller annan bekant kan känna igen beskrivningen. Eller att någon har sett henne i nationalparken i våras. Alla tips är välkomna, säger Kent Persson.

Den som har information kan antingen ringa polisens växel 114 14 eller gå via tipsfunktionen på polisens hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan