Annons

Annons

Annons

Svedala

Insändare
Bevara småskolan i Svedala

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vår vackra Småskola har ett ovärderligt lokalhistoriskt värde som vi måste bevara för framtida generationer. Därför är det olyckligt att kommunstyrelsen i december förra året beslutade att riva Småskolan för att göra plats åt en ”ny och tidstypisk arkitektur”.

Det finns en märklig strävan hos kommunstyrelsen att riva byggnader i Svedala som är av lokalhistoriskt värde, för att ersätta det med nytt och modernt.

Annons

Annons

Denna strävan är så stark att kommunstyrelsen gick emot kulturmiljöbeskrivningen som togs fram på uppdrag av Svedalahem. Dess konsekvensanalys fastställer nämligen att småskolebyggnaden bör behållas, renoveras och iordningställas för att användas som kontorslokal och möteslokal.

Kristdemokraterna vill bevara småskolan i Svedala, skriver Elin Andersson.

Bild: Bengt Arvidson

Kommunstyrelsen beslutade att riva Småskolan med ambitionen att återanvända byggnadens tegel i någon form av konstnärlig gestaltning. Förslaget är minst sagt svagt och ytligt. Det verkar som ett försök att utåt sett förmedla att man står upp för samma lokalhistoriska värden som man i praktiken vill avskaffa. Bedriver kommunstyrelsen ett spel för galleriet?

Om politiker suddar ut våra kopplingar till Svedalas historia förlorar vi mycket av det som gör Svedala vackert. Kommunstyrelsen har visat en oförmåga att förvalta kommunens historiska arv till kommande generationer.

Svedala behöver en politik som tar ansvar och förvaltar. Kristdemokraterna är garanten för att Svedalas lokalhistoriska värden respekteras och förs i arv. Vi är redo att bevara Småskolan.

Annons

Elin Andersson (KD)

Tredjenamn för Kristdemokraterna i Svedala i valet till kommunfullmäktige

Vad är viktigt för dig?

Vilket riksdagsparti passar dig bäst? Gör vår valkompass.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan