Annons

Annons

Annons

Fotboll: EM 2025

Frankrike jagar första finalen

Tar sig Tyskland till ytterligare en EM-final eller når Frankrike sin första?

Här är det du behöver veta inför kvällens tungsviktsmöte i fotbolls-EM.

Vinnaren ställs mot England i finalen.

Text

Får Frankrikes Delphine Cascarino och Melvine Malard fira ytterligare en seger efter semifinalen?

Annons

Vad: Fotbolls-EM, damer, Tyskland–Frankrike, semifinal.

Var: Stadium MK, Milton Keynes, England.

När: avspark 21.00, svensk tid.

Tv/radio: SVT 1/SVT Play/SR P4 Radiosporten.

+ Lagens väg till semifinal:

Tyskland: Laget inledde med att besegra Danmark med 4–0. Därefter besegrade man Spanien med 2–0 och Finland med 3–0. I kvartsfinal slog tyskorna ut Österrike (2–0).

Annons

Frankrike: Mot Italien skrevs segersiffrorna till 5–1 och mot Belgien 2–1. I sista gruppspelsmatchen blev det kryss mot Island (1–1). I kvartsfinalen besegrade fransyskorna Nederländerna, med 1–0, efter ett straffmål i förlängningen.

Annons

+ Tidigare EM-möten:

Tyskland och Frankrike har under EM-historien mötts vid två tillfällen. Lagen möttes nämligen i gruppspelet både 2005 och 2009. Tyskland vann båda matcherna. I EM 2005 skrevs de tyska segersiffrorna till 3–0 och 2009 blev det 5–1. Båda turneringarna slutade med Tyskland som EM-mästare.

+ Håll koll på:

Tyskland: Den tyska lagmaskinen. Laget har inte släppt in ett enda mål under turneringen. Därtill har tyskorna visat upp en kollektiv offensiv med många olika målskyttar. Räcker det hela vägen till final?

Frankrike: I kvartsfinal hade fransyskorna minst sagt problem med målskyttet. Trots en flödande offensiv som leddes av yttern Delphine Cascarino. Den tekniska Lyonspelaren bär landslagets offensiv och blir viktig om Frankrike ska ta sig till sin första EM-final, på damsidan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan