Annons

Annons

Annons

Skånsk vardagsmat – så görs den

Hantverket i första hand på bageriet: ”Vet aldrig hur en surdeg beter sig”

Sommaren är högsäsong för Olof Viktors bageri på Österlen. Varje dag knådar, formar och gräddar bagarna 500 limpor.

Handgjort bröd utan tillsatser, gjort med lokalt mjöl på äldre spannmålssorter. Det är bageriets nisch i konkurrensen om de skånska brödkunderna.

Text

Olof Viktors bagerichef Martin Morand vid degblandaren där bröddegen blandas och surdegen tillsätts som naturlig jästkultur. Här är det deg som ska användas till kavring.

Bild: Elisabeth Andersson

Annons

Bagaren Emma Lasson skär av en bit från den stora deghögen och lägger den på vågen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan