AnnonsMalmö Live Konserthus

"Det är verkligen ett coolt hus"

Möt Alero Ikomi Svärd som jobbar på biljettkassan på Malmö Live, där hon dagligen möter besökarna. Här berättar hon om hur det är att arbeta på Malmö Live.

"I biljettkassan har jag direktkontakt med kunderna. Många ringer in för att köpa biljetter, fråga om konserthuset eller konserter, eller om det är något som inte funkar på hemsidan så erbjuder vi service. Sen kan man förstås också köpa biljetter på plats och hämta ut biljetter, så då har vi mer face to face-kommunikation. Har någon tappat bort något eller har ett klagomål eller kritik antingen på en konsert eller på konserthuset så är det vi som tar emot det och tar det vidare, och det är alltid bra att höra vad som kan förbättras, man kan alltid bli bättre! Men en stor majoritet är glada och jättenöjda.

Alero Ikomi Svärd har arbetat på Malmö Live i lite drygt ett år. FOTO: Johan Bävman

Det är kul att träffa kunderna, och när abonnenter kommer så känner de ofta igen oss efter ett tag, och vi känner igen dem – vi skapar en relation med kunderna. Det är väldigt intressant att se vilka som är musikintresserade, och det är roligt att få vara en del av kulturen i Malmö. Det är kul också att träffa besökarna till andra konserter än de klassiska. Dem ser man inte lika ofta, det är oftast de trogna kunderna som kommer och de vet ju kvaliteten på MSO redan. Men när någon är här och tittar på något annorlunda ur vårt specialprogram, som Benny Andersson-konserten, då är det en helt annan publik än den vi är van vid, och speciellt fler yngre. Det var många som blev nöjda med den konserten och tyckte det var roligt att komma hit. Det är jättekul att se, för vi har ett väldigt fint konserthus, och de är väldigt duktiga i orkestern och det är fint att fler får ta del av det. Och huset är så unikt, konsertsalen är byggd för att akustiken ska vara så bra som möjligt och det är speciellt att få uppleva MSO där. Det är verkligen ett coolt hus.

Vi vill vara ett hus för alla malmöbor, vi har sittplatser här där man kan sitta och plugga eller äta, och det ligger jättecentralt, så är man i svängarna kan man alltid komma förbi och sitta här om man vill.

Jag började jobba på Malmö Live för ett år sedan, jag kom in precis när pandemin börjat avta lite under sommaren, och sen tog fart igen vid jul, så jag har fått se både hur det är med vanliga konserter och hur man höll konserter under pandemiläget.

Personligen föredrar Alero hiphop, R´n´B och pop men är jätteglad över möjligheten att få lyssna på klassisk musik i jobbet. FOTO: Johan Bävman

Malmö Live är en väldigt trevlig arbetsplats, vi träffar mycket människor och har kul på jobbet. Jag själv tycker mest om hiphop, R'n'B och pop, men kan ändå uppskatta klassisk musik som Sibelius och annorlunda konserter som Benny Andersson-konserten – det är det som är så kul med Malmö Live. När jag har chansen att gå på konserter här så försöker jag gå, det är också bra för mig att hålla koll, och roligt att se MSO spela.

Den första konserten jag gick på när jag börjat jobba här var Disco Night Fever och då fick jag se MSO med Lina Hedlund, Linda Pritchard och Andreas Lundstedt och det var ju något helt annat, MSO i kombination med disco. Det var verkligen fantastiskt att gå på och fick mig att tycka att det här jobbet är helt magiskt!"

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan