Annons

Annons

Annons

Politik i Malmö

Lyssna: Vad vill minoritetspartiet Nyans egentligen?

Partiet Nyans vill att muslimer och afrosvenskar ska bli nationella minoriteter, och att det ska vara olagligt att bränna koranen.

Nu storsatsar partiet i Malmö för att komma in i riksdagen. Har de någon chans att lyckas?

Text: 

Inbäddat innehåll

”Du lyssnar på Sydsvenskan” är en nyhetspodd om det mest spännande och viktiga som händer just nu. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar.

Annons

Det nystartade partiet Nyans vill vara minoriteternas beskyddare i Sverige. De anser att de etablerade partierna har svikit alla svenskar med invandrarbakgrund.

Annons

Men samtidigt visar Sydsvenskan och HD:s granskning att flera av partiets kandidater sprider konspirationsteorier och hat mot shiamuslimer och judar.

– En kandidat har spridit en grovt antisemitisk teckning. Han har kallat shiamuslimer för "grisar" och "hundar", säger Sydsvenskans reporter Dan Ivarsson.

Nyans storsatsar inför valet, särskilt i Malmö. De hoppas få tolv procent av rösterna i kommunvalet, och därmed en automatisk riksdagsplats.

– Enligt dem har Sveriges politik rört sig mer till höger, och man har tagit in främlingsfientlig politik i alla partier, säger Sydsvenskans Inas Hamdan.

Vad vill partiet Nyans egentligen? Lyssna på det senaste avsnittet av Du lyssnar på Sydsvenskan!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan