Annons

Annons

Annons

Politik i Malmö

Lyssna: Vad vill minoritetspartiet Nyans egentligen?

Partiet Nyans vill att muslimer och afrosvenskar ska bli nationella minoriteter, och att det ska vara olagligt att bränna koranen.

Nu storsatsar partiet i Malmö för att komma in i riksdagen. Har de någon chans att lyckas?

Text

Inbäddat innehåll

”Du lyssnar på Sydsvenskan” är en nyhetspodd om det mest spännande och viktiga som händer just nu. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar.

Annons

Det nystartade partiet Nyans vill vara minoriteternas beskyddare i Sverige. De anser att de etablerade partierna har svikit alla svenskar med invandrarbakgrund.

Annons

Men samtidigt visar Sydsvenskan och HD:s granskning att flera av partiets kandidater sprider konspirationsteorier och hat mot shiamuslimer och judar.

– En kandidat har spridit en grovt antisemitisk teckning. Han har kallat shiamuslimer för "grisar" och "hundar", säger Sydsvenskans reporter Dan Ivarsson.

Nyans storsatsar inför valet, särskilt i Malmö. De hoppas få tolv procent av rösterna i kommunvalet, och därmed en automatisk riksdagsplats.

– Enligt dem har Sveriges politik rört sig mer till höger, och man har tagit in främlingsfientlig politik i alla partier, säger Sydsvenskans Inas Hamdan.

Vad vill partiet Nyans egentligen? Lyssna på det senaste avsnittet av Du lyssnar på Sydsvenskan!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan