AnnonsMalmö Live Konserthus

Nallekonserterna - en bra ingång för barnen på Malmö Live

Rebecca är en tvillingmamma med Malmö, musik och Malmö Live nära hjärtat.

"Det låter klyschigt, men jag har alltid varit intresserad av musik, jag sjunger i duschen och på gatan och älskar musik! När jag växte upp var det så nischat, man skulle helst gilla antingen si eller så. Men jag har alltid tyckt om musik för musikens skull och är musikalisk allätare. Allt från klassiskt och folk till pop, synth, rock och allt däremellan.

Jag är uppvuxen i Malmö och kommer på något vis alltid tillbaka, även om jag flyttat långt bort i perioder. Det är något visst med Malmö, även om det är lite hatkärlek. Här finns högt och lågt, fint och fult, och det är väldigt öppet. Man måste inte välja antingen eller utan kan göra både och, vilket är en 'smörgåsbordsprincip' som passar mig.

Malmöbon Rebecca uppskattar att Malmö Live erbjuder konserter för alla åldrar. Familjemusiken blev ett knep för att komma tillbaka till konserterna efter småbarnsåren. FOTO: Johan Bävman

Jag gick på mycket arrangemang runt omkring Operahuset innan Malmö Live byggdes, men i samma veva som Malmö Live tillkom fick jag mina tvillingar, så det blev svårt att gå på konserter en period. Jag fick vänta tills de blev stora nog för att kunna gå på Nallekonserter och också få känna sig hemma i konserthuset. Nallekonserterna är guld, en bra ingång till klassisk musik och orkestermusik för barnen.

Därefter har jag gradvis fått smyga till mig egna upplevelser igen, men familjemusiken blev ett knep för att kunna komma tillbaka till att gå på konserter. Det är roligt med Malmö Live-arrangemang där jag kan ta med ungarna, oavsett om det är riktat till dem eller inte, de får hänga på så mycket det går. Det är skönt att få lov att lyssna på den musik man gillar även som familj!

Jag uppskattar spridningen av musik på Malmö Live. Den senaste konserten jag var på var med Peaches. Det är inspirerande att ena veckan njuta av en symfoniorkester i fullt ös och andra veckan uppleva Peaches utmana stereotypen av vad man kan och får göra som 56-årig artist. Jag gillar bredden och att man kan utveckla sin egen repertoar när man går dit.

Malmö Live är lika mycket ett hus för Malmös unga. FOTO: Christiaan Dirksen / Malmö Live

Det finns en upptäckarlust i att bjuda in folk med olika intressen till ett ställe som hade kunnat vara ganska stramt med bara en typ av utbud – man lockar till utmaningar och bjuder på något för alla.

Jag kan inte välja en enstaka upplevelse på Malmö Live som bäst, men däremot var det ljuvligt när jag var där sist med ungarna.

Att se hur de lever sig in och förtrollas av musiken och bara njuter. Det är fint att få introducera dem till den här världen av musik, instrument och uttryck. Att få se det genom deras ögon är lite magiskt. Ungar är så filterlösa och omedelbara, det är härligt att dela musikupplevelser med dem.

Jag har även varit på Malmö Live med vänner och ätit och umgåtts ibland, det blir lätt en skön stämning i och kring Malmö Live, det är ett inbjudande ställe. Särskilt nu på sommaren är det en fin plats att besöka även för annat än konserter.

Malmö SymfoniOrkester. FOTO: Malmö Live

Livemusik ger en speciell inlevelse, någonstans är det lite som att leva sig in i en bok eller berättelse. Det blir en känsla som är så påtaglig, och en djupare upplevelse än att lyssna på musik hemma. Man går in i en annan värld. Och musik är ett så fantastiskt hantverk. Att få lyssna på musiker som verkligen kan det de gör och bjuder in till sin värld, det skapar en närvaro, lite som en meditation, här och nu med oss som är på plats. Jag kan mycket väl gå på konsert ensam och njuta av det, eller gå tillsammans med någon. Det är både en kollektiv och en singelupplevelse, där man är totalt närvarande medan det sker men också tar med sig känslor därifrån. Allt känns förhöjt och nästan lite magiskt. Jag gick från en konsert nyligen, när solen sjönk över kanalen. Jag svävade som på moln och kände mig nästan lite nyförälskad, så skönt!"

Här kan du läsa mer om Malmö Lives utbud för barn!

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan