Annons

Annons

Annons

Annons

Bordsskick

Fingermat kan underlätta för äldre och sjuka

Med husmanskost paketerad i behändiga portionsbitar som går att äta med händerna kan äldre och sjuka bli mer självständiga, få i sig mer näringsriktig mat och bryta isolering. Det visar forskning om så kallad fingermat.

Text: 

Sarah Forsberg är forskare i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan i Kristianstad. Foto: Lars Strandberg

Annons

Sarah Forsberg har en bakgrund som kock men är nu knuten till Högskolan i Kristianstad och nybliven doktor i livsmedelsvetenskap. I sin avhandling visar hon hur vanlig husmanskost kan tillagas och serveras på ett aptitligt sätt som gör att kniv och gaffel inte behövs.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan