Annons

Annons

Annons

Bordsskick

Fingermat kan underlätta för äldre och sjuka

Med husmanskost paketerad i behändiga portionsbitar som går att äta med händerna kan äldre och sjuka bli mer självständiga, få i sig mer näringsriktig mat och bryta isolering. Det visar forskning om så kallad fingermat.

Text

Sarah Forsberg är forskare i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan i Kristianstad. Foto: Lars Strandberg

Annons

Sarah Forsberg har en bakgrund som kock men är nu knuten till Högskolan i Kristianstad och nybliven doktor i livsmedelsvetenskap. I sin avhandling visar hon hur vanlig husmanskost kan tillagas och serveras på ett aptitligt sätt som gör att kniv och gaffel inte behövs.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan