Annons

Annons

Annons

Annons

Bordsskick

De har full koll på vett och etikett till bords

Äta bör man… Men hur gör man, egentligen? Vad är rätt och fel vid måltiden? Bordsskicket kan skilja sig åt mellan olika kulturer, situationer och generationer – det blir tydligt för den som besöker Tegnérs Matsalar i Lund och restaurang Enjera i Malmö.

Text: 

Ibland kan de traditionella reglerna kring vett och etikett verka överdrivna. ”Man kan se dem lite som en hyllning till gamla traditioner. Men viktigast av allt är ändå sunt förnuft när man äter”, säger Sven Larsson, som sett många varianter under sina år på Tegnérs Matsalar.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

Sven Larsson rättar till besticken så att de ligger parallellt på varsin sida om tallriken. Glasen placeras i korrekt ordning, vattenglaset till höger om rödvinsglaset.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan