Annons

Annons

Annons

Bordsskick

De har full koll på vett och etikett till bords

Äta bör man… Men hur gör man, egentligen? Vad är rätt och fel vid måltiden? Bordsskicket kan skilja sig åt mellan olika kulturer, situationer och generationer – det blir tydligt för den som besöker Tegnérs Matsalar i Lund och restaurang Enjera i Malmö.

Text

Ibland kan de traditionella reglerna kring vett och etikett verka överdrivna. ”Man kan se dem lite som en hyllning till gamla traditioner. Men viktigast av allt är ändå sunt förnuft när man äter”, säger Sven Larsson, som sett många varianter under sina år på Tegnérs Matsalar.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

Sven Larsson rättar till besticken så att de ligger parallellt på varsin sida om tallriken. Glasen placeras i korrekt ordning, vattenglaset till höger om rödvinsglaset.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan