Annons

Annons

Annons

Politik i Malmö

Lyssna: Vem griper makten i Malmö?

Varför har Malmö Sveriges högsta arbetslöshet? Hur ska gängen knäckas? Ska elsparkscyklar förbjudas? Och vad ska vi göra med Zlatanstatyn?

Kampen om vem som ska styra Malmö är i full gång.

Text

Inbäddat innehåll

”Du lyssnar på Sydsvenskan” är en nyhetspodd om det mest spännande och viktiga som händer just nu. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar.

Annons

När Malmös högsta politiker drabbade samman i Sydsvenskans valdebatt på onsdagskvällen stod jobben, klimatet, skolan och bostäder i fokus.

Annons

– Malmös stora ödesfråga är det faktum att Sveriges tredje största stad har Sveriges högsta arbetslöshet. Det är ett bekymmer för de som styr och de som vill styra den här staden, säger Olof Westerberg, reporter på Sydsvenskans Malmöredaktion.

Styret och oppositionen är bland annat oense om hur mycket plats cykelbanor respektive biltrafik ska få ta i staden. De flesta är för att strama åt reglerna för hyrda elsparkcyklar. Sverigedemokraterna vill till och med införa ett förbud i de centrala delarna av staden.

Under Sydsvenskans valdebatt blev det dessutom tydligt att alla partier i kommunfullmäktige tycker att det är dags för Zlatanstatyn att lämna den hemliga plats där den står gömd idag.

– Ytterst var alla överens om att Zlatans tid som demolerad och inlåst i ett förråd på hemlig adress måste få ett slut, säger Olof Westerberg.

Vem ska gripa makten i Malmö? Lyssna på det senaste avsnittet av Du lyssnar på Sydsvenskan!

Se hela valdebatten i efterhand här:

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan