Annons

Annons

Annons

Högaborgs BK Herr

Prespa Birlik föll mot Högaborg på bortaplan

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Annons

Prespa Birlik förlorade mot Högaborg i division 3 södra Götaland herr i fotboll på Harlyckans IP. 4-0 (2-0) slutade matchen på lördagen.

– Vi startar matchen på ett övertygande sätt och har ofta ett större bollinnehav på motståndarnas planhalva. Men ändå står det oförklarligt 2-0 till Högaborg BK efter 10 minuters spel. Matchbilden ser ut på ett liknande sätt genom stora delar av matchen där vi har en bra speluppbyggnad. Där vi tappar är när alla spelare skall ställa om defensivt och hur vi ofta sätter motståndarna i 1 mot 1 situationer defensivt med mycket yta till att kontra på. Vi behöver bli bättre på att tänka defensivt i offensiven så vi kan förhindra att motståndarna att få så stora ytor att kontra på och anfalla på i sista tredjedelen, tyckte Prespa Birliks tränare Linus Dehman, efter matchen.

Annons

Annons

Högaborg tog en tidig ledning. Vladica Zlojutro gjorde målet, redan i sjunde minuten.

Högaborg ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Isaac Blom Andreassen, i nionde minuten.

I den 39:e minuten fick Högaborg Adam Sreis utvisad.

Prespa Birlik åkte på en utvisning i 39:e minuten när Hauraman Tawfiq Jaffar fick lämna planen. Direkt efter pausen slog Hassan Maatouk till och ökade Högaborgs ledning.

Till slut kom också 4-0-målet genom Hassan Maatouk som ökade Högaborgs ledning i 64:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 4-0.

Högaborg har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Prespa Birlik har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Högaborg ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Prespa Birlik på elfte plats.

Prespa Birlik tar sig an Nike i nästa match hemma söndag 11 september 12.00.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan